Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική, θέατρο, φωτογραφία

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Ενδιαφέρουσες μουσικές, θεατρικές και εικαστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει το 10ο Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης», που ξεκινά αύριο στη Σάμο. Οι εκδηλώσεις, με καλλιτεχνική υπεύθυνη την Ελ. Μουζάλα, θα φιλοξενηθούν στο Πυθαγόρειο, το Καρλόβασι και το Βαθύ Σάμου. Η έναρξη θα γίνει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Σολίστ: Δημήτρης Σέμσης. Μουσική διεύθυνση: Νίκος Τσούχλος. Ακολουθεί το ρώσικο πιανιστικό Ντούο Μογκιλέφσκι, με έργα για σόλο πιάνο, αλλά και κομμάτια για τέσσερα χέρια (29/7, Βαθύ). Στις 9/8, (Πυθαγόρειο) φιλοξενούνται οι: Ελιζαμπέθ Βιντάλ (σοπράνο), Αντρέ Κονιέ (βαρύτονος) σε μία βραδιά όπερας. Στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας.

Το θεατρικό μέρος του Φεστιβάλ αρχίζει με δύο παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο (27 και 28/7, Πυθαγόρειο). Τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε μετάφραση Νικολέττας Φριντζίλα και σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου. Την 1/8 στο Καρλόβασι φιλοξενείται το Παιδικό Θέατρο Κάρμεν Ρουγκέρη με τη «Στρίγκλα που έγινε αρνάκι» του Σαίξπηρ, με κείμενο - σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγκέρη.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Κουπέ - Καλομοίρη με θέμα: «Σάμος, ένα φωτογραφικό ταξίδι», που θα παρουσιαστεί στο Καρλόβασι (2 - 9/8) και στο Πυθαγόρειο (11-18/8). Τέλος, θα πραγματοποιηθεί (7-11/8, Πυθαγόρειο) σεμινάριο μονωδίας, με την διεθνούς φήμης σοπράνο Ελιζαμπέθ Βιντάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ