Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Δεν τόλμησε να κατονομάσει τους υπεύθυνους

Στο γνωστό μοτίβο της τήρησης ίσων αποστάσεων από το θύτη και τα θύματά του, δηλαδή από τη βαρβαρότητα που σπέρνει στη Μέση Ανατολή η πολεμική μηχανή του Ισραήλ και από τον Παλαιστινιακό λαό, κινήθηκε και χτες το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου, υπό την ιδιότητα και του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία γυναικών από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, εξέφρασε ανησυχία για την κρίση που κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή και επισήμανε τον κίνδυνο για γενίκευση των συρράξεων στην περιοχή. Μόλις χτες - ενώ είχε προηγηθεί η εισβολή στη Γάζα (τότε μιλούσε για «κρίση») - άρθρωσε ότι «καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο» για να καλέσει στη συνέχεια στην απελευθέρωση των Ισραηλινών στρατιωτών που κρατούνται όμηροι.

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, Χ. Παπουτσής, ο οποίος μίλησε αόριστα για «κύκλο του αίματος στη Μέση Ανατολή» που «συνεχίζεται και όλοι ανησυχούμε». Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση «η οποία παραμένει απαθής» και την κάλεσε να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, αποφεύγοντας ωστόσο συστηματικά να καταδικάσει το Ισραήλ, προφανώς για να μη βγει εκτός ευρωατλαντικής γραμμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ