Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόστιμα με νόμο που δεν ισχύει;

Σε ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε - και, φαίνεται, αφορά πολλές χιλιάδες ακόμα ενδιαφερόμενους - αναφέρεται ο επιστολογράφος μας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΙΣΙΟΣ, από τη Θεσσαλονίκη. Γράφει, ανάμεσα στα άλλα:

Πέρσι το καλοκαίρι, η γυναίκα μου, οδηγώντας σε μια των «ευρέων λεωφόρων» νήσου Θάσου, ελέγχθηκε από τροχονόμο και πήρε κλήση διότι δεν «πέρασε» ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο. Μόλις σήμερα μάθαμε ότι πρέπει να πληρώσουμε πρόστιμο 651 ευρώ, μέρος του οποίου επιβλήθηκε σε δίκη για την οποία δεν κληθήκαμε, λόγω, λέει, παλαιότητας του αυτοκινήτου! Δηλαδή, το κράτος με τιμωρεί γιατί δεν μπορώ να πάρω καινούριο αυτοκίνητο.

Σχετικά με το θέμα, συμβαίνουν τα εξής:

Γύρω στα 1994, η Κομισιόν εξέδωσε τη με αρ. 83/189 «Οδηγία Κοινοποιήσεως», σύμφωνα με την οποία: Οταν σε κράτος - μέλος εκδίδεται νόμος οικονομικού και τεχνικού περιεχομένου, πρέπει να υποβάλλεται πρώτα στην Κομισιόν για έγκριση και μετά μπορεί να εφαρμοστεί. Κάποιοι μάλλον ισχυροί κύκλοι, νομίζω Βέλγιο, αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της Οδηγίας και η Κομισιόν παρέπεμψε το θέμα στο ΔΕΚ, το οποίο στις 30.4.1996 εξέδωσε τη με τίτλο «SECURITEL» τελεσίδικη απόφαση, που λέει, περίπου, ότι: «Η Οδηγία Κοινοποιήσεως ισχύει ως έχει και τα Κράτη - Μέλη να υπακούσουν».

Ο δικός μας ΓΟΚ του 1999 είναι ακριβώς οικονομικού και τεχνικού περιεχομένου και πριν εφαρμοστεί, θα έπρεπε να εγκριθεί από την Κομισιόν. Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι, με μια βεβαιότητα 99%, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση της Κομισιόν, προφανώς λόγω αμέλειας των αρμοδίων. Ετσι, είμαι βέβαιος πως η γυναίκα μου και «τις οίδε» πόσες χιλιάδες ακόμα πολίτες πλήρωσαν, πληρώνουν και θα πληρώνουν πρόστιμα, βάσει ενός νόμου που δεν ισχύει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ