Κυριακή 16 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Κατασκευάζουν «ευέλικτους» εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης

Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η μερική απασχόληση και τα προγράμματα δήθεν «καταπολέμησης» της ανεργίας με εργασία που έχει ημερομηνία λήξης, οργιάζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, έχουν αναγάγει την ανατροπή των σχέσεων εργασίας σε πολιτική πρακτική.

Πρακτική που στηρίζεται και προωθείται από την εκάστοτε κυβέρνηση στα πλαίσια των συναποφάσεων στην ΕΕ. Ως όχημα για αυτή την επέλαση σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων, χρησιμοποιείται η «ανεργία». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής είναι οι λεγόμενες Τοπικές Δράσεις Απασχόλησης, μέσω των οποίων ελάχιστοι άνεργοι βρίσκουν απασχόληση για 18 μήνες σε εταιρίες που επιδοτούνται πολύμορφα για να τους προσλάβουν.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), στην ηγεσία της οποίας βρίσκονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, προτείνει ακόμη μεγαλύτερη σύνδεση της θέσης εργασίας με τις επιχειρήσεις. Γεγονός που θα οδηγήσει οι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται με τους όρους που η κάθε εταιρία θέλει. Ο «Ρ» σήμερα αναδεικνύει τον τρόπο που οι δήμοι μετατρέπονται σε φορείς και πρωτοπόρους αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων. Αποδεικνύει πως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ υπηρετούν την ίδια πολιτική και φτιάχνουν εργασιακές σχέσεις που θα ζήλευε και ο ΣΕΒ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ