Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, προχτές, στο Χαϊδάρι

«Η μόρφωση είναι δικαίωμά μας και τη διεκδικούμε. Στείλε μήνυμα αγώνα και ανυπακοής». Ηταν η απαίτηση που διατυπώθηκε προχτές το βράδυ, από δεκάδες νέους κατά τη διάρκεια της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της ΚΝΕ, που έγινε στο Χαϊδάρι. Είναι ολοφάνερο ότι και η προχτεσινή εκδήλωση έγινε σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε από τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθεί το όπλο της ψήφου «για να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό και τη νεολαία».

«Η κυβέρνηση με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ, εναρμονιζόμενη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ προσπαθεί με σαρωτικό τρόπο να ξεμπερδεύει με το δωρεάν - δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας, να απαλλαγεί από τους φοιτητές που αμφισβητούν και αγωνίζονται», υπογράμμισε ο Μιχάλης Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου με τη «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» και κάλεσε τους νέους να καταδικάσουν, με τη στάση και τον αγώνα τους, όλους αυτούς «που υπηρετώντας την εκάστοτε κυβέρνηση γίνονται διαχειριστές της εκπαιδευτικής μιζέριας και της μορφωτικής υποβάθμισης. Να ψηφίσουν αγωνιστικά για να γίνει ο Δήμος μας ζωντανό κύτταρο, πλάι στις ανησυχίες των μαθητών κι όλων των φορέων της εκπαίδευσης. Που θα στηρίζει τους καθημερινούς αγώνες της νεολαίας στην Παιδεία, στα δικαιώματα στη δουλιά και τη ζωή».

Για «το ποτήρι που ξεχείλισε» μίλησε ο Βασίλης Μεταξάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι «οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια από την αρχή της χρονιάς δώσαμε τη μάχη για την ενημέρωση των φοιτητών κόντρα σε όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις που είτε μπλοκάρουν τις μαζικές διεργασίες, είτε προσπαθούν να συσκοτίσουν, να αποπροσανατολίσουν. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις έδωσαν απάντηση σε όλους αυτούς. Επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη των νέων, των παιδιών των λαϊκών οικογενειών προς το ΚΚΕ και την ΚΝΕ». Παράλληλα, για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, επισήμανε ότι χρειάζεται «να κατανοηθεί πλατιά από τη νεολαία ότι οι τοπικές εκλογές είναι πεδίο μάχης, ανάμεσα στις ταξικές - λαϊκές δυνάμεις και τις δυνάμεις που προωθούν τα μέτρα του κεφαλαίου. Θα τους αφήσουμε ανενόχλητους ή θα τους δημιουργήσουμε πρόβλημα; Πρέπει να τους αποδυναμώσουμε. Να δώσουμε δύναμη στην πάλη μας για μόρφωση και δουλιά με δικαιώματα».

Αμέσως μετά ακολούθησε θεατρικό σκετς με θέμα την Παιδεία και συναυλία από τα συγκροτήματα «Παιδομάζωμα» και «Αβάντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ