Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
«Καμπάνες» για παραβίαση πολυφωνίας

Πρόστιμα ύψους 225.000 ευρώ επέβαλε χτες κατά τη συνεδρίασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Από το σύνολο των χρηματικών προστίμων, οι 90.000 ευρώ αφορούν παραβιάσεις της πολιτικής πολυφωνίας εναντίον του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.

Συγκεκριμένα, με 50.000 ευρώ «τιμωρήθηκε» ομόφωνα το ΜΕGΑ για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας εναντίον του ΚΚΕ για το μήνα Μάη. Το διάστημα αυτό μόνο κατά 1,9% προβλήθηκαν οι απόψεις και οι θέσεις του ΚΚΕ στα κεντρικά δελτία ειδήσεών του, τη στιγμή μάλιστα που ο συνολικός χρόνος προβολής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 94,91%. Επίσης, αντίστοιχα, για το μήνα Μάη στον ALPHA επιβλήθηκαν 40.000 ευρώ για τη μικρή προβολή του ΣΥΝ.

Στον ALPHA επιβλήθηκε επίσης ομόφωνα για τη ζωντανή εκπομπή ριάλιτι «Dream Show» πρόστιμο 50.000 ευρώ. Η παραβίαση αφορούσε υποβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος και της ελληνικής γλώσσας με τις βωμολοχίες που... αντάλλασσαν μεταξύ τους ο παρουσιαστής της εκπομπής Ανδρέας Μικρούτσικος και ο Ηλίας Ψινάκης.

Στον Alpha Radio και στην εκπομπή του Δήμου Βερύκιου επιβλήθηκαν 5.000 ευρώ για προσβολή θεσμών. Ο δημοσιογράφος βωμολόχησε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του εναντίον των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Μεταφορών.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ για την εκπομπή του «Επ' αυτοφώρω». Κατά τη διάρκεια εκπομπής του παρουσιάστηκαν οι κινήσεις, οι πράξεις και πληροφορίες για έναν φυλακισμένο, ο οποίος έκανε χρήση αδειών από τη φυλακή, που συλλέχτηκαν με χρήση αθέμιτων μέσων (χρήση κρυφής κάμερας). Για τον κατάδικο αυτό, ο οποίος εκτίει ποινή για εγκλήματα που διέπραττε εις βάρος γυναικών, χρησιμοποιήθηκαν στην εκπομπή, χωρίς όμως την απαραίτητη ένδειξη, πλάνα αρχείου όπου παρουσιαζόταν η «δράση» του κατά το παρελθόν, ενώ η αναπαράσταση των γεγονότων γινόταν με δραματοποιημένο τρόπο.

Με πρόστιμο 5.000 ευρώ «τιμωρήθηκε» και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM για την εκπομπή του «Αθλητική Επικαιρότητα» για ευπρέπεια και υποβάθμιση της ελληνικής γλώσσας. Τέλος, 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Εκφραση» του Νομού Θεσσαλονίκης για τη μη τήρηση κατάλληλων τεχνικών προδιαγραφών, αλλά και παράνομη εκπομπή από τη συχνότητα 92,4 από την οποία δεν εξέπεμπε την 1.11.99. Σύσταση έγινε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό «06» για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση παιδικών πάρτι, καθώς και στον ALTER για υπέρβαση χρόνου διαφήμισης κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεών του.

Σε ό,τι αφορά τις βολές, αλλά και τις αιχμές που εκτόξευσε ο πρόεδρος του ALPHA Νίκος Χατζηνικολάου κατά του ΕΣΡ για τα μεγάλα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται από το Συμβούλιο στο σταθμό, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης τόνισε ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί του επανέλαβε ότι «το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν κάνει επιλεκτική μεταχείριση», αλλά ανάλογα με την «περίπτωση, με τη σοβαρότητα του θέματος, αλλά και τη συχνότητα της παραβίασης επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ