Πέμπτη 6 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
Οι αρχιδούκες και το αναμορφωτήριο

Από την ταινία «Σλίπερς» του Μπάρι Λέβινσον
Από την ταινία «Σλίπερς» του Μπάρι Λέβινσον
«Οι αρχιδούκες» του Πατρίς Λακόντ, που θα παρουσιαστούν στις 23.35 από την ΕΤ-1 , κυριαρχούν στην αποψινή τηλεοπτική καυτή βραδιά του Ιούλη. Κεντρικό θέμα της ταινίας είναι οι άνθρωποι ενός περιοδεύοντος θιάσου στη γαλλική επαρχία, με τα παρασκήνια και τις πρόβες τους, αλλά και τους καβγάδες, τις κόντρες τους. Οι κεντρικοί ήρωες είναι τρεις γερασμένοι ηθοποιοί τρίτης κατηγορίας, που καταφέρνουν να προσληφθούν την τελευταία στιγμή σε ένα θίασο που ετοιμάζεται για περιοδεία. Τρεις ηθοποιοί που προκαλούν το χάος με τα σκέρτσα τους, την ανυπακοή τους, τους απίστευτους αυτοσχεδιασμούς τους, αλλά που την ίδια στιγμή κατορθώνουν να ζωντανέψουν και να δώσουν πνοή στο «νεκρό» θίασο, να αναβιώσουν τις ελπίδες μιας μισότρελης και να ακυρώσουν τα σατανικά σχέδια του υπό πτώχευση επιχειρηματία, που θέλει να σταματήσει την περιοδεία μη διστάζοντας ακόμη και να δολοφονήσει την πρωταγωνίστρια για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής. Ο σκηνοθέτης βλέπει με μεγάλη τρυφερότητα τους ήρωές του, και τους βλέπει σαν αληθινούς αρχιδούκες της επιθεώρησης. Το σύνθημά του είναι: μη λες πότε πως θα πεθάνεις. Μια ευχάριστη κωμωδία που βλέπεται με ενδιαφέρον. Παίζουν οι: Φιλίπ Νουαρέ, Ζαν Ροσφόρ, Ζαν Πιερ Μάριελ.

Από το STAR στις 22.00 «Sleepers» του Μπάρι Λέβινσον. Τέσσερις φίλοι γνωρίζουν την κόλαση του αναμορφωτηρίου και όταν ενηλικιωθούν θα εκδικηθούν τους βασανιστές δεσμοφύλακές τους, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, και δε θα διστάσουν να φτάσουν μέχρι το έγκλημα. Η ταινία, που βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Λορέντσο Καρκατέρα, παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτοί οι νεαροί στη Νέα Υόρκη του 1966 θα ρίξουν στην αρχή ένα καρότσι με χοτ ντογκ στις σκάλες του υπογείου σιδηροδρόμου. Ενας άνθρωπος σκοτώνεται από αυτή την επιπολαιότητα και έτσι θα οδηγηθούν στο αναμορφωτήριο για να κακοποιηθούν σεξουαλικά και να βασανιστούν. Ετσι αρχίζει η τραγωδία και να δούμε πώς θα τελειώσει. Με τους: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βιτόριο Γκάσμαν

Από την ΕΤ-1 στις 21.00 «Βοήθεια ο Βέγγος!.. Φανερός πράκτορας 000». Ο Τζέιμς Μποντ, ο διάσημος πράκτορας 007 εμπνέει το Θανάση Βέγγο, ο οποίος κάνει μια κωμωδία που φτάνει στο ντελίριο.

Από το SEVEN στις 22.15 «Τα πεζοδρόμια του Λονδίνου» του Τιμ Γουίλαν. Ενας πλανόδιος καλλιτέχνης βρίσκει στο δρόμο ένα νέο κορίτσι και «οσφραίνεται» το ταλέντο της. Σιγά - σιγά την εκπαιδεύει και την κάνει σταρ. Το νέο αστέρι θα εγκαταλείψει τον Πυγμαλίωνά της και θα σταδιοδρομήσει στο επαγγελματικό θέατρο. Εκπληκτική ερμηνεία από τον Τσαρκς Λότον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ