Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΘΕΑΜΑΤΑ
Το πέρασμα στο... πλήθος

«Το πέρασμα στην Ινδία» του Ντέιβιντ Λιν
«Το πέρασμα στην Ινδία» του Ντέιβιντ Λιν
Ο αξιόλογος Ντέιβιντ Λιν υπογράφει τη σκηνοθεσία της αγγλοαμερικανικής δραματικής ταινίας εποχής «Το πέρασμα στην Ινδία», που θα προβληθεί απόψε στις 23.00 από τη ΝΕΤ.

Μια νεαρή Αγγλίδα, η Αντέλα, ταξιδεύει στην Ινδία, προκειμένου να συναντήσει τον αρραβωνιαστικό της, που υπηρετεί ως δικαστής σε μια μικρή πόλη. Μαζί με τη μέλλουσα πεθερά της, την κυρία Μουρ, θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κοινωνία, παρά τις ισχυρές προτροπές των μελών της βρετανικής κοινότητας να κρατήσουν μεγάλες αποστάσεις από τους Ινδούς. Ενας φίλος θα τις φέρει σε επαφή μ' έναν μουσουλμάνο γιατρό, ο οποίος προθυμοποιείται να τις ξεναγήσει στις τοπικές σπηλιές που αποτελούν το τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής. Αυτό που θα συμβεί στη διάρκεια της εκδρομής πρόκειται να πυροδοτήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες... Αριστουργηματικό φιλμ, το οποίο αποτελεί και το κύκνειο άσμα του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιν. Εξαιρετική η φωτογραφία και η μουσική του Μορίς Ζαρ. Παίζουν: Τζούντι Ντέιβις, Πέγκι Ασκροφτ, Βίκτορ Μπανερτζί, Τζέιμς Φοξ, Αλεκ Γκίνες.

Από την ΕΤ-1 θα μεταδοθεί η δραματική ταινία «Μια μορφή μέσα στο πλήθος», σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν και σενάριο Μπαντ Σιούλμπεργκ.

Η Μάρσια Τζέφρις, δημοσιογράφος σ' έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ανακαλύπτει τον Λόνσομ Ρόουντς, έναν κιθαρίστα που παίζει χίλμπιλ σε μια τοπική φυλακή. Το φυσικό του ταλέντο τον αναδεικνύει σε διάσημη προσωπικότητα της τηλεόρασης. Στον αέρα φαίνεται σαν ένας απλοϊκός φιλόσοφος. Σαρκάζει με χιούμορ τους σπόνσορες και τους πολιτικούς, δίνοντας τροφή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στην πραγματικότητα είναι ένας μέθυσος, αισχρός, κυνικός, οπορτουνιστής, που εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό του. Οσο η επαγγελματική του ζωή απογειώνεται, η προσωπική του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Αποξενώνεται από τον ατζέντη του και τον παραγωγό του και κάνει πρόταση γάμου στη Μάρσια. Στη συνέχεια όμως η Μάρσια ανακαλύπτει ότι είναι ήδη παντρεμένος. Της υπόσχεται ότι θα πάρει διαζύγιο, αλλά επιστρέφει παντρεμένος με μια ακόμα θαυμάστρια του.

Ο Λόνσομ στη συνέχεια αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική και προωθεί την προεκλογική καμπάνια ενός γερουσιαστή με τρομερή επιτυχία. Η Μάρσια βασανίζεται από τις τύψεις για το τέρας που δημιούργησε και αποφασίζει να τον ξεσκεπάσει. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής και ενώ ο Λόνσομ νόμιζε ότι δεν είναι στον αέρα, αναφερόμενος στο κοινό του, τους περιγράφει σαν ηλίθιους και αξιοθρήνητους βλάχους. Ετσι τελικά εκτίθεται και δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. Παίζουν: Πατρίσια Νιλ, Αντι Γκρίφιθ, Γουόλτερ Ματάου, Τόνι Φραντσιόζα (ET-1, 00.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ