Πέμπτη 6 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Η κυβέρνηση αποφάσισε, το δικαστήριο ανακοίνωσε

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η 48ωρη απεργία

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε χτες το Πρωτοδικείο Αθηνών την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ, για σήμερα και αύριο, με αιτιολογικό ότι το αίτημά τους για άρση των απολύσεων είναι καταχρηστικό - γιατί εκκρεμεί η απόφαση του Εφετείου - ενώ το αίτημα για σταμάτημα της διάλυσης της εταιρίας το δικαστήριο το κρίνει ως αόριστο!

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μια μέρα μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα, με την οποία καλούσε τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις προτάσεις της εταιρίας και να σταματήσουν να αγωνίζονται, ενώ παράλληλα «φωτογράφιζε» τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε νέα τριμερής συνάντηση μεταξύ Σωματείου Εργαζομένων, εταιρίας και υφυπουργού Χρ. Πρωτόπαππα, που απέβη τελικά άκαρπη. Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης ήταν περισσότερο αδιάλλακτοι από ποτέ - μετά και την αβανταδόρικη απόφαση του δικαστηρίου - και απέρριψαν το αίτημα των απολυμένων να δουλέψουν στο εργοστάσιο του Μ. Πεύκου, με την παράλληλη ανάκληση των απολύσεών τους. Η Διοίκηση επιμένει στη θέση της για επαναπρόσληψή τους με νέα σύμβαση εργασίας! Τη στιγμή, που και οι έξι απολυμένοι έχουν προϋπηρεσία 17 χρόνων! Παράλληλα πατώντας πάνω στην απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και στην προχτεσινή επιστολή του υφυπουργού Εργασίας - που τους δίνουν το «πράσινο φως» να διαλύσουν πια τη ΣΟΦΤΕΞ - δήλωσαν ότι για το μέλλον...«δεν υπάρχει σχέδιο ομαδικών απολύσεων»! Υπονοώντας έτσι ότι μπορούν να κάνουν απολύσεις κατά μόνας!

Μετά από αυτά οι εργαζόμενοι απαίτησαν να συναντηθούν με το διευθύνοντα σύμβουλο Πάολο Φορλίν, πράγμα που έγινε, χωρίς όμως να φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Ο Χρήστος Κατσούλιας, μέλος του ΔΣ της του Σωματείου Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ, δήλωσε στο «Ρ»: «Μπροστά στην αδιαλλαξία της Διοίκησης της ΣΟΦΤΕΞ η μόνη λύση που υπάρχει είναι η ακύρωση της ιδιωτικοποίησης και η επιστροφή της εταιρίας σε δημόσιο έλεγχο».

Τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκφράζει με επιστολή της προς το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ