Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Δίνουμε τη μάχη για την ιστορική αλήθεια»

«Εγώ, παιδί του Λαού και της Ελλάδας και μαχητής του ΔΣΕ, ορκίζομαι να πολεμήσω με το όπλο στο χέρι, να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω από τα χώματα της πατρίδας μου και τον τελευταίο ξένο κατακτητή. Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος φασισμού. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπιστώ τη Δημοκρατία, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και πρόοδο του λαού μου...»

(Από τον όρκο των μαχητών του ΔΣΕ).

Εμείς τα παιδιά, τα εγγόνια και οι φίλοι των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που μεγαλώσαμε και ζούμε στη Γερμανία, δίνουμε τη μάχη για τη διάδοση της ιστορικής αλήθειας, δεμένης στη σημερινή πραγματικότητα πρωτοστατώντας για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό της ιστορικής μνήμης, αναρτήσαμε αφίσα στο κτίριο της ελληνικής κοινότητας για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Κάποιοι, όμως, από τους συμπολίτες μας θεώρησαν καλό να την κατεβάσουν και να την εξαφανίσουν, λόγω της παρουσίας στο χώρο αυτό του υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα.

...Καταγγέλλουμε την πράξη αυτή, εμείς, τα παιδιά, τα εγγόνια και οι φίλοι των Αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους συμπολίτες μας στη Γερμανία, αλλά και στους απανταχού Ελληνες.

Καταδικάζουμε την πράξη αυτή των «καθαρμάτων», που οι πατεράδες τους από την πρώτη στιγμή έτρεξαν κοντά στους κατακτητές, οι Τσολάκογλοι, οι Μπάκοι, οι Γκοτζαμάνηδες, οι Καραμάνοι, οι κουκουλοφόροι, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους...

Σε μας στη Γερμανία, αλλά και στις άλλες ελληνικές λαϊκές δυνάμεις, είναι χαραγμένο, με ανεξίτηλα γράμματα, ότι η τρίχρονη ηρωική εποποιία του ΔΣΕ αποτελεί λαμπρό κεφάλαιο του λαϊκού απελευθερωτικού κινήματος της Ελλάδας. Κεφάλαιο, που καθαγιάστηκε με τη δημοκρατική, αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού και τη θυσία χιλιάδων αγωνιστών για την κοινωνική οικοδόμηση μιας λαϊκοδημοκρατικής και σοσιαλιστικής Ελλάδας.

«Ζήτω η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και ο ηρωικός Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας».

ΚΙΑΜΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Παράρτημα Απογόνων και Φίλων ΕΑ και ΔΣΕ Μονάχου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ