Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το «χρώμα» της ακρίβειας...

Η ακρίβεια στην αγορά και οι επιπτώσεις της στα λαϊκά - κυρίως - εισοδήματα ήταν και παραμένει ένα από τα αγαπημένα θέματα αντιπαράθεσης των δύο μεγάλων κομμάτων, που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία. Το σκηνικό είναι γνωστό. Το κόμμα που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση είθισται να βλέπει το μέγεθος της ακρίβειας στις πραγματικές διαστάσεις και να κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για αναλγησία και άλλα παρόμοια. Αντίθετα, το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση υποβαθμίζει την ακρίβεια και μέμφεται την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ...λαϊκίζει και διογκώνει «τεχνητά» το πρόβλημα.

Αδιάψευστος μάρτυρας, οι εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου. Προχτές η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με τσουχτερές ανατιμήσεις, που κατέγραψε η Χαριλάου Τρικούπη σε μια σειρά είδη και υπηρεσίες στην περίοδο της τελευταίας διετίας (Ιούνης 2004 - Ιούνης 2006). Εδωσαν, δηλαδή, στοιχεία μόνο για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, και όχι την προηγούμενη διετία, για να μπορεί να κάνει κάποιος συγκρίσεις και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Εννοείται πως τα στοιχεία αυτά, που καταγράφουν το πραγματικό μέγεθος της ακρίβειας στην αγορά, προβλήθηκαν δεόντως από το χτεσινό φιλοΠΑΣΟΚικό Τύπο.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας και Γ. Παπαθανασίου, αντίστοιχα, επιχείρησαν να παρακάμψουν την ουσία του προβλήματος, κάνοντας λόγο για «Στατιστική Υπηρεσία της Χαριλάου Τρικούπη» και «νέες επιδόσεις παραπλάνησης, ανευθυνότητας, λαϊκισμού και προκλητικού στρουθοκαμηλισμού»... Κάπως έτσι, βέβαια, απαντούσαν και οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, μέχρι το Μάρτη του 2004, κάθε φορά που η ΝΔ (από τη θέση, τότε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης) έβλεπε και κατέγραφε το μέγεθος της ακρίβειας στις πραγματικές του διαστάσεις.

Με τη στάση τους αυτή - που είναι πέρα για πέρα υποκριτική - τα δύο μεγάλα κόμματα, απλώς, προσπαθούν να αποδείξουν ότι η πράσινη ακρίβεια είναι καλύτερη από τη γαλάζια και το αντίθετο. Μόνο που η ακρίβεια δεν έχει χρώμα. Ανεξαρτήτως τού αν προέρχεται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ή άλλου κόμματος, η ακρίβεια πλήττει όλους τους εργαζόμενους, χωρίς να κάνει διακρίσεις αν είναι «πράσινοι», «γαλάζιοι», «κόκκινοι» ή «ροζ»...


Λ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ