Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μήνυμα-καταδίκη για το Ισραήλ

Σαράντα Ισραηλινοί σκηνοθέτες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους Λιβανέζους και Παλαιστίνιους συναδέλφους τους

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κτηνωδία και την απανθρωπιά της ισραηλίτικης πολιτικής, που κορυφώθηκε τις τελευταίες βδομάδες». Με αυτή τη σαφή φράση αρχίζει το μήνυμα συμπαράστασης και συναδελφικής αλληλεγγύης που έστειλαν από το Παρίσι σαράντα Ισραηλινοί σκηνοθέτες στους Λιβανέζους και Παλαιστίνιους ομοτέχνους τους, λόγω του αιματοκυλίσματος του λαού και της ισοπέδωσης της ανεξάρτητης χώρας του Λιβάνου, από την ιμπεριαλιστική επίθεση του αμερικανοκίνητου Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί κινηματογραφιστές έστειλαν το μήνυμα το περασμένο Σάββατο (22/7) από το Παρίσι, όπου πραγματοποιείται η Μπιενάλε Αραβικού Κινηματογράφου, την οποία - λόγω της ισραηλινής εισβολής - οι Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι σκηνοθέτες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν.

Στο άξιο κάθε επαίνου μήνυμά τους οι 40 Ισραηλινοί δημιουργοί τονίζουν ακόμα τα εξής: «Τίποτε δε δικαιολογεί τη συνεχιζόμενη κατοχή και την καταπίεση στην Παλαιστίνη. Τίποτε δε δικαιολογεί το βομβαρδισμό των πολιτών και τις καταστροφές στο Λίβανο και τη Γάζα». Ενώ σε μια ακόμη ένδειξη της αλληλεγγύης τους, αναφορικά με τις ταινίες των Λιβανέζων και Παλαιστινίων σκηνοθετών, οι Ισραηλινοί υπογραμμίζουν: «Επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι οι ταινίες σας, τις οποίες θα δούμε και θα προσπαθήσουμε να διασώσουμε, είναι εξαιρετικά σημαντικές στα μάτια μας. Μας επιτρέπουν να σας γνωρίσουμε καλύτερα και να σας κατανοήσουμε. Εξαιτίας αυτών των ταινιών, οι άντρες, οι γυναίκες και τα παιδιά, που υποφέρουν στη Γάζα, στη Βηρυτό και οπουδήποτε αλλού ο στρατός μας ασκεί τη βία του, έχουν όνομα και πρόσωπο».

Το μήνυμα συμπαράστασης υπογράφουν μεταξύ άλλων οι: Νουρίθ Αβίλ, Ιλίλ Αλεξάντερ, Αντι Αρμπέλ, Γιάελ Μπαρτάνα, Τζακ Φέιμπερ, Ντάνιελ Γουάξμαν, Κέρεν Γεντάγια, Σάι Καρμέλι Πόλακ, Αρι Φόλμαν, Αβραάμ Χέφνερ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ