Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Επέβαλαν την ανάκληση της δίωξης

Η αγωνιστική ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο Δήμο Κορυδαλλού έσπασε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησε να επιβάλει ο δήμαρχος Στέφανος Χρήστου, «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ και την επιδίωξή του να ποινικοποιήσει τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Χτες το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά είχε καθοριστεί να εκδικαστεί η αίτηση που είχε υποβάλει η διοίκηση του δήμου για να χαρακτηριστούν ως παράνομες και καταχρηστικές οι στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι, από την περασμένη βδομάδα ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου και την εκδικητική του απόφαση να κόψει τις καλοκαιρινές άδειες στο προσωπικό της καθαριότητας, της τεχνικής υπηρεσίας και του πράσινου. Ο νομικός εκπρόσωπος της δημοτικής διοίκησης δήλωσε στο δικαστήριο την απόφαση της διοίκησης του δήμου να παύσει τη δίωξη, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να υλοποιείται το πρόγραμμα των καλοκαιρινών αδειών.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια του δημάρχου να αναστείλει τις καλοκαιρινές άδειες, που είχαν προγραμματιστεί και εγκριθεί από το Μάη στους εργαζόμενους των παραπάνω τομέων, ήρθε να προστεθεί στις επί επί εφτά μήνες απλήρωτες υπερωρίες, στις οφειλόμενες άδειες του 2005 και τα ρεπό, στην εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, στην έλλειψη προσωπικού, τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Κορυδαλλού Κώστας Σπέης δήλωσε σχετικά: «Οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι με τον αγώνα τους ανάγκασαν τη διοίκηση του δήμου να παύσει την ποινικοποίηση των στάσεων εργασίας και έδειξαν ότι όπου υπάρχουν αγώνες υπάρχουν και θετικά αποτελέσματα. Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Ομως ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την καταβολή των δεδουλευμένων, την τακτοποίηση αυτών που προσλήφθηκαν με τον ΑΣΕΠ στις θέσεις τους, την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών σε όλες τις υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ