Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΘΕΑΜΑΤΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

Αριθ. Πρωτ. 59956

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΔΠΜΣ): «Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες - Ν & Ν» του Α.Π.Θ. προσκαλεί τους υποψήφιους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το ακαδημαϊκό Ετος 2006 - 2007. Το ΔΠΜΣ Ν & Ν οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) και Διδακτορικού Διπλώματος (ΔΔ) στις ραγδαίως αναπτυσσόμενες περιοχές των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας. Στόχος του ΔΠΜΣ είναι οι φοιτητές του να αποκτήσουν δεξιότητες και πολύπλευρη - διεπιστημονική εκπαίδευση ώστε να αντιμετωπίσουν θέματα που η επιστήμη, τεχνολογία, οικονομία και κοινωνία αντιμετωπίζει.

Σκοπός του ΔΠΜΣ είναι η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των ικανότερων φοιτητών του σε 3 κατευθύνσεις: Τεχνολογία Λεπτών Υμενίων & Νανοτεχνολογία, Νανομηχανική & Νανοϋλικά και Νανοβιοτεχνολογία και η παροχή σε αυτούς προσόντων και δεξιοτήτων που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν και καθοδηγήσουν μια πολύπλοκη και συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστημονική, ερευνητική, τεχνολογική, οικονομική, και κοινωνική πραγματικότητα. Το ΔΠΜΣ διοργανώνεται από τα Τμήματα Φυσικής (ΤΦ), Χημείας, Βιολογίας και το Γενικό Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του «Δημόκριτου», και χρηματοδοτείται από το ΕΠΕΑΕΚ.

Η έναρξη των μαθημάτων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2006-07 θα γίνει στις αρχές του Οκτωβρίου 2006. Γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνείου και Ιατρικών Σχολών, και χορηγείται περιορισμένος αριθμός υποτροφιών. Για την επιλογή των σπουδαστών θα ληφθούν υπ' όψιν ο βαθμός πτυχίου, η επιστημονική εμπειρία, η συνέντευξη και η γνώση της Αγγλικής. Για το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 θα γίνουν δεκτοί περίπου 20 σπουδαστές. Οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα και συστατικές επιστολές. Η εξέταση στην Αγγλική γλώσσα θα γίνει στις 9/10/06. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές: 1 - 29/09/06 στη Γραμματεία του ΤΦ, και στο τηλ. 2310 998129. (Πληροφορίες http://NN.physJCS.auth.gr).

Θεσσαλονίκη 2006


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ