Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού «Channel 9» συμφερόντων Κοντομηνά, στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ από χτες στις 6 το πρωί μέχρι σήμερα την ίδια ώρα. Η απεργία κηρύχτηκε λόγω των μεθοδεύσεων της ιδιοκτησίας για δραστική μείωση του προσωπικού με απολύσεις 270 εργαζομένων σε σύνολο 360. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί η απεργία παράνομη.

Η απόφαση των σωματείων για 24ωρη απεργία στην οποία δεν υπάρχει σχέδιο και προοπτική για τους αγώνες, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των εργαζομένων για διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Το πρόβλημα παραμένει και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Το κέρδος είναι ο μόνος στόχος των μεγαλοεπιχειρηματιών που κατέχουν ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενοι τις συχνότητες που είναι δημόσιο αγαθό, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, στην οποία συμμετείχαν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό δε μεταδόθηκε πρόγραμμα. Στην οθόνη έβγαινε κάρτα των εργαζομένων για την απεργία για το «δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρέπειά μας και την έντιμη ενημέρωσή σας».

Χτες το μεσημέρι, παρουσία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε στο σταθμό γενική συνέλευση των εργαζομένων. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και μαζί με τα άλλα δύο σωματεία θα αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειες για το θέμα που έχει προκύψει στον τηλεοπτικό σταθμό «Channel 9» με τη συρρίκνωση του προσωπικού στην οποία προχωρά η διοίκηση του σταθμού.

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων του «Channel 9» εκφράζει, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας την παρέμβαση των «κρατικών φορέων για την ανατροπή της σχετικής απόφασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ