Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παραβιάζουν και τις δικαστικές αποφάσεις

Καταγγελίες για την ιδιοκτησία του «Planet»

Απλήρωτοι παρότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για καταβολή των δεδουλευμένων τους, παραμένουν οι δημοσιογράφοι που εκδιώχθηκαν από τους ιδιοκτήτες του «Planet». Ακόμη δεν έχουν εκπληρώσει οι ιδιοκτήτες του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet», Αθ. Παύλοβιτς και Γ. Πολυχρονίου, την υποχρέωση να καταβάλουν στους 33 δημοσιογράφους που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, το χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 250.000 περίπου ευρώ.

Η κυβέρνηση δεν έχει βάλει ακόμα φραγμό στην αυθαιρεσία που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αφήνοντας τους ιδιοκτήτες ασύδοτους να ανοίγουν δρόμους που οδηγούν σε διώξεις εργαζομένων και απολύσεις. Οι εργαζόμενοι του «Planet» έχουν δώσει μακρόχρονο αγώνα για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους προχωρώντας και σε πολύμηνη επίσχεση εργασίας. Παράλληλα επανειλημμένα είχαν προσφύγει και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ζητώντας την παρέμβασή του. Στην πορεία μέτοχος του «Planet» εκτός από τον Αθ. Παύλοβιτς έγινε και ο Γ. Πολυχρονίου. Με την εκδίωξη των δημοσιογράφων και του υπόλοιπου προσωπικού, ο σταθμός από γενικής στόχευσης βάσει της οποίας του είχε χορηγηθεί άδεια, μετατράπηκε σε μουσικό και απασχολεί ελάχιστους εργαζόμενους.

Μετά από προσφυγή των δημοσιογράφων στη δικαιοσύνη στις αρχές του Ιούλη, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε νόμιμη την επίσχεση που είχαν πραγματοποιήσει από τον Οκτώβρη του 2004 έως το Φλεβάρη του 2005 αφού η εργοδοσία δεν τους είχε καταβάλει τα δεδουλευμένα τους. Με τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου οι ιδιοκτήτες του «Planet» όφειλαν να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα των έξι μηνών. Τα δεδουλευμένα μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί από τους Αθ. Παύλοβιτς και Γ. Πολυχρονίου.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι του «Planet», η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, χτες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Καταγγέλλει το καθεστώς ομηρίας που έχουν δημιουργήσει οι μεθοδεύσεις των «φερόμενων» ως ιδιοκτητών Αθ. Παύλοβιτς και Γ. Πολυχρονίου, ενώ κάνει λόγο για την αδιαφορία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και του υπουργού Επικρατείας που δεν παρεμβαίνουν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το ΕΣΡ «είχε δεσμευτεί να εξετάσει εκ νέου το θέμα χωρίς όμως να υπάρξει καμία εξέλιξη». Η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει επίσης, το γεγονός ότι συνεχίζεται «ανενόχλητη η εκπομπή του παράνομου μουσικού προγράμματος στη συχνότητα 99,5 μεγακύκλων». Τονίζει ότι ο σταθμός λειτουργεί παραβιάζοντας τη νομοθεσία ενώ «αποκλίνει» από τους «όρους της αρχικής του αδειοδότησης», όσο και από την εργατική νομοθεσία, επειδή οφείλει στους εργαζόμενους τη μισθοδοσία τους από τον Αύγουστο του 2004.

Η πρόσφατη απόφαση του Εφετείου, τονίζεται στην ανακοίνωση, καταδικάζει την εργοδοσία για τη «μεταξύ άλλων μη καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων, καθώς και τις μεθοδεύσεις της να εκδιωχθούν οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό με στόχο την εκπομπή ενός προγράμματος χαμηλού κόστους και ποιότητας με ελάχιστο προσωπικό». Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν «αμέσως» για την εφαρμογή της νομοθεσίας και η «εργοδοσία να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις καταβάλλοντας στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού τα οφειλόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ