Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Οι αντιστασιακοί καταγγέλλουν τη βάρβαρη σφαγή

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), εκφράζοντας όλους τους φορείς που ανήκουν στη δύναμή της και όσους συνεργάζονται μαζί της, καταγγέλλει το Ισραήλ για τη βάρβαρη σφαγή - γενοκτονία των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου με τη συνενοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας τονίζει: «Οι ΗΠΑ που υποκριτικά κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία στην Κούβα, στη Β. Κορέα, στη Βολιβία, στη Βενεζουέλα, στο Ιράν και αλλού, οπλίζει ανοιχτά και θρασύτατα, εδώ και 50 χρόνια το κράτος φονιά - τρομοκράτη του Ισραήλ, για να λεηλατεί, να σφάζει παιδιά, γυναίκες, αμάχους και να τρομοκρατεί τους λαούς της περιοχής, προωθώντας τα άνομα ιμπεριαλιστικά συμφέροντά τους».

Η ΠΟΑΟ καλεί την ελληνική κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ «να εγκαταλείψουν την πολιτική των ίσων αποστάσεων που εξισώνουν το θύτη με τα θύματα, το φονιά με τους αθώους και να ζητήσουν την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση του Ισραήλ από όλα τα κατεχόμενα εδάφη, την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και Λιβανέζων αιχμαλώτων και την ίδρυση ελεύθερου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Επισημαίνει ακόμα ότι «η ΝΑΤΟική λύση που προωθούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ με την πρόθυμη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, δεν αποτελεί λύση αλλά διαιώνιση της κατοχής και της γενοκτονίας των λαών της περιοχής».

Η ΠΟΑΟ συμμετέχει ενεργά στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού και καλεί όλον τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα τη νεολαία, να συστρατευτεί στον αγώνα για «την ανατροπή των σχεδίων των ιμπεριαλιστών και την επιβολή δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ