Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΠΑΛΛΗΣ
Συνεχίζουν την επίσχεση

Τριμερής συνάντηση χτες στο υπουργείο Απασχόλησης

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας είναι οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ Μπαλλής σε Τρίκαλα, Λάρισα και Αλμυρό, διεκδικώντας την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Χτες εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέβηκαν στο υπουργείο Απασχόλησης, στην Αθήνα, όπου έγινε τελικά η τριμερής συνάντηση που είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα, λόγω απουσίας της εργοδοσίας. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, που κάτω από την πίεση του αγώνα έδωσε μέρος των δεδουλευμένων - 35.000 ευρώ από τα 80.000 που οφείλει - είπαν ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα». Ομως, διευκρίνισε προκλητικά ότι αυτά θα καταβληθούν μόνο στους εργαζόμενους που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, αφήνοντας τους υπόλοιπους απλήρωτους! Από την πλευρά του ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος, περιορίστηκε να πει ότι αν δε δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους, τότε θα ξαναδεί το θέμα.

Υπενθυμίζουμε οι 570 εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ της αλυσίδας, που εδρεύουν σε Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Αλμυρό, Λαμία, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Σκιάθο και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Απρίλη, καθώς η εργοδοσία αρνείται προκλητικά να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους. Ταυτόχρονα, ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο είτε να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας είτε να χτυπηθούν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Στη χτεσινή συνάντηση παραβρέθηκαν ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και η Μαρία Τσαγκατάκη, εκ μέρους του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ