Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διώκεται συνδικαλίστρια... διότι έκανε κριτική

Για πρώτη φορά μετά την ανατροπή της χούντας ενεργοποιείται παράγραφος του Νόμου 1188 (που απαγορεύει στους υπαλλήλους να ασκούν κριτική σε προϊσταμένους τους) για να διωχτεί εργαζόμενη στο Δήμο Θεσσαλονίκης που ήταν και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας(ΔΑΣ) για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η συνδικαλίστρια Ευρυδίκη Βαφειάδου καλείται σε απολογία από τη διευθύντρια του τμήματος όπου εργαζόταν, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία ότι «άσκησε προφορική δημόσια κριτική των πράξεων της προϊστάμενης αρχής!» και απειλείται με πειθαρχικές ποινές, στέρηση μισθού, παύση μερών ή μήνα κλπ.

Οπως τονίζεται σε χτεσινή ανοιχτή επιστολή του ΠΑΜΕ προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: «αυτή η δίωξη αποτελεί μαύρη σελίδα και πρόκληση για τη δημοκρατική συνείδηση του λαού της Θεσσαλονίκης και μας παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές για τον τόπο και την πατρίδα μας...».

Σημειώνεται ότι με προηγούμενη ανακοίνωση-καταγγελία η ΔΑΣ καλούσε τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον Β. Παπαγεωργόπουλο να σταματήσει τις διώξεις σε βάρος υποψηφίων της ΔΑΣ. Πρόκειται για διώξεις εργαζομένων με σχέση αορίστου χρόνου που ήταν υποψήφιοι της παράταξης για τις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Η παραπάνω συνδικαλιστική παράταξη που συσπειρώνει τις ταξικές δυνάμεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης και που συμμετέχει στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των μονίμων, και έχει ήδη ένα μέλος σ' αυτό, για πρώτη φορά κατέβασε ψηφοδέλτιο για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων με σχέση αορίστου χρόνου. Αυτό, όπως φαίνεται, εξόργισε τη διοίκηση του δήμου και, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΑΣ, «προχώρησε στις τρομοκρατικές διώξεις των υποψηφίων της ΔΑΣ».

«Νομίζει (η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου) ότι χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία, θα υποτάξει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, έτσι ώστε να φοβηθούν να αντιδράσουν στις αντεργατικές της επιλογές» αναφέρει η ανακοίνωση. Εφτασε μάλιστα στο αίσχιστο σημείο να ζητήσει τη μετακίνηση εγκύου συναδέλφου, μέλους της ΔΑΣ και υποψήφιας για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Ο,τι, όμως, και να κάνει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι αντεργατικές της επιλογές θα ηττηθούν», τονιζόταν στην ανακοίνωση-καταγγελία της ΔΑΣ.

Στην ανοιχτή του επιστολή προς το ΔΣ Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ τονίζει ότι δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα με τη δίωξη σε βάρος της επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, από το δημοτικό συμβούλιο.

Χαρακτηριστικό των χαλκευμένων κατηγοριών και της αντίληψης της δίωξης, είναι ο ετεροχρονισμός των κατηγοριών, δηλαδή, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υποψηφιότητα στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

«Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να δώσει λύση τώρα στο ζήτημα», υπογραμμίζεται στην επιστολή του ΠΑΜΕ.

Για το θέμα αυτό στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ο Κώστας Δρούτσας, δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη-Τώρα», οποίος ζήτησε από το δήμαρχο να δώσει εξηγήσεις. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος απάντησε ότι δεν είναι ενήμερος για το θέμα και ότι θα απαντήσει μια άλλη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ