Κυριακή 13 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Γκάρι Κασπάροβ: «Η συνταξιοδότησή μου από το σκάκι πριν από τον Βίκτωρ Κορτσνόι δεν είναι κάτι εύκολο!» Πρόκειται για σχόλιο του επανεμφανιζόμενου στο παγκόσμιο σκακιστικό στίβο, πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, σε πρόσφατη εκδήλωση σχετική με τη συμμετοχή του σε ειδικό σκακιστικό τουρνουά που θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου στη Ζυρίχη, στα πλαίσια του εορτασμού των 150 χρόνων της ελβετικής τράπεζας «Γκρεντί ντε Σουίς». Αν και το τουρνουά αυτό δε βρίσκεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της FIDE, δεν παύει να είναι μεγάλου ενδιαφέροντος, αφού μαζί με τον Κασπάροβ θα αγωνιστούν και οι Ανατόλι Κάρποβ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, ο διεκδικητής (το διεκδίκησε από τον Κάρποβ αλλά ηττήθηκε) του παγκόσμιου τίτλου Βίκτωρ Κορτσνόι και η κορυφαία Ουγγαρέζα GM Αντρών Τζούντιθ Πόλγκαρ!
  • Ενα ακόμα Διεθνές Τουρνουά, το 3ο Διεθνές Τουρνουά της Καλαμαριάς, διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμαριάς, η ΕΣΟ, η Τοπική Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Αγωνιστικός χώρος (από 30 Αυγούστου έως 6 Σεπτέμβρη) το Αμφιθέατρο του 4ου και 5ου Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Μερικές συμμετοχές: Νίελσεν Π. (Δανία GM 2640), Πόστνι Εβγκ. (Ισρ. 2591), Γκελασβίλι Ταμ. (Γεωργία 2575) Μαστροβασίλης Δημήτρης και Θανάσης Ελληνες Γκραντ - Μάστερς με ΕΛΟ 2567 και 2521. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές τηλεφωνήστε: Μαστροβασίλης Γαβριήλ 2310-847729 και Αντωνιάδης Γ. 2310-938587.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ