Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο περισσότερο θα έρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Και μάλιστα πολύ περισσότερο που το τελευταίο διάστημα οι πυρκαγιές σε παράνομες ή μη χωματερές (Ταγαράδες, Θήβα, κ.α.) προκαλούν σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το υπαρκτό αυτό πρόβλημα. Εκείνο που αποκρύπτουν, όμως, είναι ότι οι δυνάμεις που τους στηρίζουν είναι υπεύθυνες για το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην Αττική, η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο απροχώρητο. Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής στα Ανω Λιόσια βρίσκεται ήδη σε φάση υπερκορεσμού. Οι ανεξέλεγκτες χωματερές (3.500 σε όλη τη χώρα) αποτελούν πηγή ρύπανσης. Σε τέλμα παραμένει το θέμα της κατασκευής σύγχρονων ΧΥΤΑ. Την ίδια στιγμή, προωθείται η καρκινογόνος και επιζήμια για τη δημόσια υγεία καύση των απορριμμάτων.

Για όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν υπεύθυνοι. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αν και το πρόβλημα οξύνεται όλο και περισσότερο, δεν έχει προβεί σε καμιά ουσιαστική ενέργεια. Αντίστοιχα είχε πράξει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και ο χώρος της Φυλής, που αυθαίρετα επέλεξε η κυβέρνηση, δεν έχει δημοπρατηθεί. Αφήνουν την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο. Το ΔΣ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, ο οποίος έχει και τον πρόεδρο) της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) λέει «ναι» στις «σύγχρονες» τεχνολογίες καύσης, «ναι» στην ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ) του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής συνεχίζει την τακτική ιδιωτικοποίησης σημαντικών δραστηριοτήτων του ΕΣΔΚΝΑ, όπως η διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων, η συντήρηση του εξοπλισμού, η σταθερή εμπλοκή ιδιωτών στις καθημερινές εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων. Οι δημοτικές αρχές (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) των ΟΤΑ-μελών του ΕΣΔΚΝΑ είναι εξίσου υπεύθυνες αφού καλύπτουν τις πράξεις του Συνδέσμου, δεν αντιδρούν, δεν ενημερώνουν επί της ουσίας το λαό.

Ολοι αυτοί που κάνουν λόγο για δήθεν επίλυση των προβλημάτων από τα απορρίμματα στην Αττική, είναι οι ίδιοι που με την πολιτική τους όξυναν την κατάσταση. Οι κυβερνήσεις και οι δήμοι - νομαρχίες που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, με τις πολιτικές επιλογές τους, καταστρέφουν το περιβάλλον και απειλούν τη δημόσια υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ