Κυριακή 20 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ - ΕΕ Στο 2,4% διαμορφώθηκε σε ετήσια βάση τον Ιούλη ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τη Eurostat, η αύξηση των τιμών των καυσίμων για τα μέσα μεταφοράς, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο θέρμανσης και την κεντρική θέρμανση είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ετήσια αύξηση του πληθωρισμού. Η Eurostat ανακοίνωσε επίσης μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, όπως είχε προβλεφτεί.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Μικρότερος από το αναμενόμενο θα είναι ο ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ). Η παγκόσμια ζήτηση του μαύρου χρυσού αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, 80.000 βαρέλια λιγότερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση του διεθνούς Οργανισμού. Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση του Reuters δείχνει ότι οι τιμές πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά το 2008.

«ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ» ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Απολύσεις προσωπικού για αύξηση των κερδών της ανακοίνωσε η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση η «αγορά» επιβράβευσε τις απολύσεις με άνοδο της τιμής της μετοχής της Qantas. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι με τις απολύσεις, τον αριθμό των οποίων δεν αποκάλυψαν, θα αυξηθεί το ποσοστό κέρδους, πρωταρχικός στόχος της διοίκησης. Κατά σύμπτωση, την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι τα καθαρά κέρδη της Qantas το πρώτο εξάμηνο του 2006 ήταν 126,9 εκατ. δολ. Αυστραλίας (97 εκατ. δολ. ΗΠΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ