Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Εμπαίζει η κυβέρνηση

Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που «χρεώνει» τις τεράστιες καταστροφές, τους θανάτους και τους τραυματισμούς ανθρώπων από τις πυρκαγιές, στα φυσικά φαινόμενα, καταγγέλλει με χτεσινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Παράλληλα, επισημαίνει πως η ανυπαρξία μέτρων προστασίας των δασών και η ουσιαστική πρόληψη των πυρκαγιών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εμπορευματοποιούν τα δάση και τα παραδίδουν στην κερδοσκοπία των καταπατητών και των μεγάλων επιχειρηματιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:

«Αποτελεί εμπαιγμό από την κυβέρνηση και τους υπόλοιπους υπευθύνους, να χρεώνουν τις τεράστιες καταστροφές, τους θανάτους και τους τραυματισμούς δεκάδων ανθρώπων, που προκαλούν οι μεγάλες πυρκαγιές, όπως αυτή στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στις υψηλές θερμοκρασίες, τον αέρα και σε άλλα φυσικά φαινόμενα.

Η ανυπαρξία μέτρων προστασίας των δασών και ουσιαστικής πρόληψης των πυρκαγιών, δεν είναι ζήτημα ανικανότητας ή κακού σχεδιασμού. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εμπορευματοποιούν τα δάση και τα παραδίδουν στην κερδοσκοπία των καταπατητών και των μεγάλων επιχειρηματιών. Ηταν συνειδητή η επιλογή τους να διασπάσουν την ενιαία δομή της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε μέσα πυρόσβεσης και προσωπικό.

Τις πυρκαγιές τις πυροδοτούν οι διακηρυγμένες θέσεις της κυβέρνησης για αλλαγές προς το χειρότερο, του νομικού πλαισίου που αποχαρακτηρίζει τεράστιες δασικές εκτάσεις και τις χαρίζει στους καταπατητές και τους κερδοσκόπους.

Μεγάλες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση φέρουν και οι νομάρχες και οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν αυτήν την αντιδασική - αντιλαϊκή πολιτική.

Επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, σήμερα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, για να προστατέψουν τα δάση και το περιβάλλον, να συνδέσουν τις διεκδικήσεις τους για μέτρα προστασίας με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που εμπορευματοποιεί τα δάση και συνολικά τη γη.

Το ΚΚΕ απαιτεί άμεσα μέτρα για την πλήρη αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων, διασφάλιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, των δασών και άμεση και πλήρη αναδάσωση των καμένων εκτάσεων. Αμεση ενίσχυση των δυνάμεων πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, με κάλυψή τους σε εξοπλισμό και μέσα. Να σταματήσει η παραχώρηση σε ιδιώτες δασών και δασικών εκτάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ