Κυριακή 27 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Στη Μνήμη Αγωνιστών

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου της ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και του πατέρα και της μάνας της, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και ΕΥΓΝΩΣΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, που ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καθώς και των αδελφών της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστή του ΔΣΕ και μέλους του τιμημένου ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, καθώς και του πρόσφατα θανόντα αδερφού της ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, από τη Ν. Σάντα Κιλκίς, του οποίου το μνημόσυνο γίνεται σήμερα 27 Αυγούστου, η Ολγα Χριστοδουλίδου προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Γαλλικού Κιλκίς.

****

φωτ.3

Στη μνήμη του πατέρα τους ΑΛΕΞΗ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, αταλάντευτου κομμουνιστή, που πέθανε το 1987, της μητέρας τους ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε το 1990, και των αδελφών τους ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ του Αλέξη, μαχητή του ΔΣΕ που έδωσε τη ζωή του για την εθνική ανεξαρτησία, και τη δημοκρατία και ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ του Αλέξη, γεωπόνου, μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε το 1985, οι Κοτσαλίδου Παρέσα και η Ρόζα, από το Γερακαριό Κιλκίς, προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

****

Φωτ.

Στις 5 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται χρόνος από το θάνατο της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ Λ. ΤΣΙΡΗ. Γεννήθηκε το 1928 στον Αγιο Δημήτριο Καστοριάς. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και το καλοκαίρι του 1947 βγήκε στο ΔΣΕ. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην ΕΣΣΔ και ζούσε στο συνοικισμό της 12ης Πολιτείας στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, όπου έζησε και δούλεψε, μέχρι τον επαναπατρισμό της. Το 1975 παντρεύτηκε, στην Τασκένδη, με τον Λάμπρο Τσίρη, και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Βαγγέλη που τον έχασαν το 1983 σε τροχαίο, και τον Ηλία που απέκτησαν τρία εγγονάκια.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Στις 3/9/2006 γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνό της στη Ρεντίνα της Καρδίτσας.

Στη μνήμη της η οικογένεια της προσφέρει 100 ευρώ στον «Ρ», 25 ευρώ στο περιοδικό των Πολιτικών Προσφύγων και 25 ευρώ στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας.

****

φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΙΕΡΕΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, του θείου μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και της ξαδέλφης μου ΑΓΓΕΛΗΣ, όλοι τους από το Πρόχωμα Θεσ/νίκης, που ο καθένας τους από τη σκοπιά τους αγωνίστηκαν και διώχτηκαν για τις ιδέες και τους αγώνες τους, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, το Κόμμα που αγωνίζεται για τα δικαιώματά μας, μέσω ΚΟ Συκεών Θεσ/νίκης.

Κυριακή Παπαδοπούλου

***

φωτ.

Πέρασαν 8 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ. Τίμιος και σεμνός στη ζωή του, αγωνιστής για τα ιδανικά του Κόμματός μας. Η σκέψη μας είναι πάντα κοντά του. Προσφέρουμε στη μνήμη του 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής, για τις εκλογικές ανάγκες της Δημοτικής Παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη».

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του

****

φωτ.

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΛΙΑΣ, 96 χρόνων από τη Γαβαλού Μεσολογγίου, αγέρωχη μορφή του αγώνα μας, έφυγε από κοντά μας στις 17 Αυγούστου και κηδεύτηκε στις 18 Αυγούστου στο χωριό του. Τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του, τους συγχωριανούς του, τους συναγωνιστές και τους συντρόφους του. Με το τελευταίο «αντίο» που του απηύθυναν έδωσαν υπόσχεση πως θα δυναμώσουν τον αγώνα για να λείψει η αμάθεια, η φτώχεια, ο πόλεμος και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που εκείνος αταλάντευτα και χωρίς ατομισμό, διά βίου πάλεψε από τις γραμμές του ΚΚΕ.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
Επίσης έφυγε πριν λίγο καιρό από κοντά μας η ΕΛΣΑ (σύζυγος ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΜΠΑΛΗ), πιστή αγωνίστρια που ως την τελευταία στιγμή της ζωής της έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στους αγώνες για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη τους ο Βασίλης Μπαλαφούτης από το χωριό Γαβαλού Μεσολογγίου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μακρύνειας, 100 ευρώ.

Για τον ίδιο σκοπό ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Ζιτσέος προσφέρει 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΠΤΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Δροσάτο Κιλκίς. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ το 1944. Το 1946 κατατάχθηκε στο ΔΣΕ και το 1947 βρέθηκε στο Γράμμο -Βίτσι, όπου και τραυματίστηκε βαριά και έμεινε ανάπηρος από το ένα πόδι του. Το 1948 τρομοκράτες δολοφόνησαν τον πατέρα του στα Ρέματα Κιλκίς. Τον ίδιο χρόνο σκοτώθηκε ο αδερφός του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΙΔΗΣ, αξιωματικός του ΔΣΕ. Από το 1949, τέλος του Εμφυλίου, ο Δημ. Ραπτίδης έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, απ' όπου επαναπατρίστηκε το 1977. Ζούσε στη Θεσσαλονίκη και, αργότερα, στο χωριό του το Δροσάτο. Πέθανε στις 28 Αυγούστου 1996.

Στη μνήμη του τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ «Γιάννη Χαλκίδη» Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
***

φωτ.

Στις 2 Αυγούστου 2006 έφυγε ένας αγωνιστής της ειρήνης και του σοσιαλισμού, ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΗΛΙΔΗΣ. Επιθυμία του να ταφεί με πολιτική κηδεία στη Σφενδάμη Πιερίας και να γραφεί στο μνήμα του, σαν παρακαταθήκη: «Με την παγκόσμια Ειρήνη πιστεύω ότι οι λαοί όλου του Κόσμου θα ευημερούν».

Στη μνήμη του προσφέρουν στο αγαπημένο του κόμμα, το ΚΚΕ, 300 ευρώ, τα παιδιά και τα εγγόνια της αδελφής του Παναγιώτας και Θεοδόση Ταγματάρχη.

* * *

Φωτ.

Στις 23 Ιούλη έφυγε από κοντά μας σε ηλικία μόλις 45 χρονών, ο αγαπημένος μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΣΙΟΣ, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην καρδιά μας. Γεννήθηκε στις 27 Οκτώβρη 1961, στη μακρινή Τασκένδη από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Επαναπατρίστηκε το 1976 και εγκαταστάθηκε στα Γρεβενά με τους γονείς του και τον αδερφό του. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και βρέθηκε κοντά στους λαϊκους αγώνες. Παντρεύτηκε με την Στέλλα Δαδαλή και απέκτησε δύο κόρες, την Ραφαέλα και την Ελένη.

Στην μνήμη του αγαπημένου μας Δημήτρη προσφέρουμε 200 ευρώ στη ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ και 50 ευρώ στο Δελτίο πολιτικών προσφύγων.

Οι γονείς του Χρήστος και Ελένη Τάτσιου. Ο αδερφός του Νίκος Τάτσιος. Η γυναίκα του και οι κόρες του


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΠΤΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΠΤΙΔΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ