Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Βομβαρδισμοί, επιθέσεις, αμφισβητήσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Μαχητικά αεροσκάφη της κατοχικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν βομβάρδισαν χθες μια ομάδα ανθρώπων που, όπως υποστήριξαν, ήταν «μαχητές των Ταλιμπάν που ετοιμάζονταν να πλήξουν περίπολο της ISAF», με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 11 από αυτούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ ταγματάρχη Σκοτ Λάντι. Στο μεταξύ, χθες, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης που είχε τραυματιστεί σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Κανταχάρ - Καναδός και αυτός - υπέκυψε στα τραύματά του. Ο καναδικός στρατός ανακοίνωσε, επίσης, ότι άνοιξε πυρ εναντίον δύο αμάχων, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε, όταν αυτοί διέσπασαν τον κλοιό ασφαλείας γύρω από τον τόπο της επίθεσης.

Ακόμη, δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στο πλάι δρόμων έπληξαν ένα φορτηγό και ένα μηχανάκι στην περιοχή Νταμάν της επαρχίας Κανταχάρ, με αποτέλεσμα τρεις άμαχοι να βρουν το θάνατο και άλλος ένας να τραυματιστεί. Οι αρχές απέδωσαν την τοποθέτηση των βομβών στους Ταλιμπάν.

Στο πολιτικό επίπεδο, εντάθηκαν οι αμφισβητήσεις για την «αποτελεσματικότητα» του δοτού προέδρου του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι, με τη δημοσιοποίηση έκθεσης της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αφγανιστάν στην οποία γίνεται λόγος για οργιαστική διαφθορά, συνεχές εμπόριο ναρκωτικών με συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, παραβιάσεις δικαιωμάτων μειονοτήτων κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ