Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΧΑΡΤΣ 3-0
Στόχος επετεύχθη

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας πρόκρισης ολοκληρώθηκε χθες. Η ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, επικύρωσε την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ. Πλέον περιμένει να μάθει σήμερα (γίνεται η κλήρωση) το γκρουπ στο οποίο θα λάβει μέρος και τις υπόλοιπες οάδες που θα το απαρτίζουν.

Οι «κιτρινόμαυροι» επεβλήθησαν της Χαρτς με 3-0 (78'πεν. και 86' Σέζαρ, 82' Λυμπερόπουλος) και η πρόκρισή τους απέκτησε πανηγυρικό τόνο. Δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-1. Μόνο που χθες το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν μάλλον αγχωμένοι. Εκαναν εύκολα το λάθος, δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλλας και «καθαρό μυαλό». Επίσης άσχημες ήταν και οι τελικές τους επιλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κα΄ποιες στιγμές της επανάληψης ακούστηκαν σφυρίγματα διαμαρτυρίας. Από την άλλη οι Σκωτσέζοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Δημιούργησαν δυο-τρεις ευκαιρίες, περισσότερο όμως επειδή τους το επέτρεψαν οι αντίπαλοι. Η αρχή του τέλους ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 29' με την αποβολή του Μπρέλιερ (δεύτερη κίτρινη) και στο 63' με την κόκκινη του Μακ Καν. Προς στιγμή φάνηκε ότι η ΑΕΚ θα εβρισκε εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα, πράγμα που συνέβη στο 78'. Ομως αυτό που μετραέι είναι η προκριση. Τα υπόλοιπα θα (πρέπει να) τα σκεφτούν αγρότερα.

ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Δέλλας, Τσιρίλο, Παουτάσο (72' Τόζερ), Εμερσον, Ιβιτς, Λαγός (54' Λάκης), Σέζαρ, Λυμπεροόπουλος (83' Καπάνταης) και Καπετάνος.

ΧΑΡΤΣ: Γκόρντον, Νίλσον, Πρίσλει, Μπέρα, Φύσας, Μπρέλιερ, Χάρτλει (61' Γιανκάουσκας), Νικολούνιας, Μακ Καν, Σεσνάουσκας (80' Ουάλλας), Μολ (89' Πινίλα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ