Κυριακή 27 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΚΙΝΑ. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, δήλωσε από το Πεκίνο ότι η χώρα του σκοπεύει να διπλασιάσει το επόμενο έτος τις πωλήσεις πετρελαίου στην Κίνα και να τις υπερτριπλασιάσει μέσα σε πέντε χρόνια, προκειμένου να περιορίσει την εξάρτηση της κινέζικης οικονομίας από την αγορά των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις της Βενεζουέλας στην Κίνα μπορούν να διπλασιαστούν το 2007, στα 300.000 βαρέλια ημερησίως και να φτάσουν στα 500.000 βαρέλια ημερησίως μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον Τσάβες.

«AGFA» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Στην απόλυση περίπου 2.000 υπαλλήλων, στο πλαίσιο του προγράμματος «μείωσης του κόστους λειτουργίας» της, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η «Agfa-Gevaert NV», η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων για τον κλάδο εκτυπώσεων της Ευρώπης. Η εταιρεία εκτιμά ότι η «μείωση του κόστους» θα ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση για τις απολύσεις έγινε την ημέρα που γνωστοποιήθηκε ότι η «Agfa» παρουσίασε καλύτερα κέρδη από ό,τι αναμενόταν...

«ΒΡ» - ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Στη μείωση της παραγωγής της στη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή των ΗΠΑ, προχώρησε για δεύτερη φορά η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στην Ευρώπη, BP, σε χρονικό διάστημα μικρότερο του μηνός, εξαιτίας βλάβης που υπέστη αεροσυμπιεστής. Η BP σταμάτησε χτες την παραγωγή κατά 90.000 βαρέλια ημερησίως στην πετρελαιοπηγή της στο Prudhoe Bay της Αλάσκα, στα 110.000 βαρέλια ημερησίως. Η νέα μείωση αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο της τιμής του πετρελαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ