Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζουν να εμπαίζουν

Για 3η συνεχόμενη μέρα κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν κατηγορίες πάνω από τις... στάχτες που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο, επιδιώκοντας να συγκαλύψουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους για το έγκλημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, που χτες επισκέφτηκε την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, κατήγγειλε την κυβέρνηση για «ανευθυνότητα», γιατί, όπως είπε, «έχει έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους πυρόσβεσης στην Ευρώπη και λόγω ανευθυνότητας και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων έχει ουσιαστικά διαλύσει αυτή την υπηρεσία». Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να «αθωώσει» την πολιτική του κόμματός του, που σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση της ΝΔ εμπορευματοποίησαν και παρέδωσαν στις κερδοσκοπικές ορέξεις των καταπατητών και των μεγάλων επιχειρηματιών τις δασικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να καίγονται χιλιάδες στρέμματα δασών στη χώρα, απέδωσε την καταστροφή στις «κυβερνητικές σκοπιμότητες». Δεν παρέλειψε βέβαια να ζητήσει, όπως και η κυβέρνηση, «να γίνει καταγραφή των ζημιών, να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες και να προστατευτεί το περιβάλλον».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε: «Και με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει τον τίτλο του υβριστή». Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης δήλωσε ότι «η αλήθεια δεν είναι ύβρις», αλλά «ύβρις κατά του ελληνικού λαού είναι όσα κάνει και όσα λέει η κυβέρνηση της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ