Κυριακή 9 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Ιδιωτικοποιήσεις: Οπως όπως και όσο όσο...

Με ταχύτατες διαδικασίες που προοιωνίζονται το σαρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η κυβέρνηση προωθεί τις διαδικασίες απελευθέρωσης των αγορών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών και την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής», του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και όλων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αποφασίστηκε για μεν την «Ολυμπιακή», στο σφυρί πρόκειται να βγει το 51% των μετοχών μαζί με το «μάνατζμεντ», για δε τον ΟΤΕ, η εκχώρηση και άλλου πακέτου 15% των μετοχών σε ξένο στρατηγικό εταίρο, για να κατέχει, έτσι, το ιδιωτικό κεφάλαιο άνω του 60% του Οργανισμού! Και απ' ό,τι φαίνεται, προ των πυλών βρίσκονται η γαλλική «Φρανς Τέλεκομ» και οι Γερμανοί της «Λουφτχάνσα», που ήδη, μέσω της «Χόχτιφ», έχουν «πατήσει γερά το πόδι τους» στο αεροδρόμιο Σπάτων.

Αποκαλυπτικός ήταν στις δηλώσεις του και ο υπουργός Μεταφορών Χ. Βερελής, την Πέμπτη, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικός ο τίτλος της «Καθημερινής», μιας εφημερίδας που κάθε άλλο παρά αντίθετη στην απελευθέρωση είναι: «Τώρα αρχίζει το μεγάλο παιχνίδι». Οπως λέμε «το μεγάλο φαγοπότι».

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό δίνει δυνατότητα δημιουργίας δικτύου ασύρματης τηλεφωνίας σε ιδιωτικές εταιρίες, στις οποίες δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΠΑ και του ΟΣΕ. Δίνει επίσης μια ακόμη άδεια κινητής τηλεφωνίας και υπόσχεται ότι θα διεκπεραιώσει τις σχετικές διαδικασίες μέσα σε έξι μήνες.

Απελευθέρωση αγορών και ιδιωτικοποιήσεις: ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της παραγωγικής βάσης της χώρας, των λαϊκών συμφερόντων, της δημόσιας περιουσίας. Ενα θερμοκήπιο οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ