Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κλήρωση στα μέτρα τους

Σε βατούς ομίλους έπεσαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ, αφού μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση

Γενναιόδωρη, λογικά, στάθηκε η κληρωτίδα για τους δυο εκπροσώπους της χώρας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τη δευτεραθλήτρια ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν στο δρόμο τους τη Βαλένθια, τη Ρόμα και τη Σαχτάρ Ντόνετς και λογικά θα μπορέσει να κάνει την... υπέρβαση και να περάσει επιτέλους στην επόμενη φάση του θεσμού καταλαμβάνοντας μια από τις δυο πρώτες θέσεις. Από κοντά και η ΑΕΚ, που με λίγη τύχη μπορεί να πάει και αυτή ένα βήμα πιο μπροστά. Η Μίλαν είναι το μεγάλο φαβορί, όμως Λιλ και Αντερλεχτ, θεωρητικά, είναι στα μέτρα της Ενωσης.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Ας δούμε όμως αναλυτικά τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων ξεκινώντας από τον 4ο όμιλο, του Ολυμπιακού:

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Υστερα από μια μέτρια σεζόν επέστρεψε πέρσι στις κορυφαίες θέσεις του ισπανικού πρωταθλήματος και μαζί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι «νυχτερίδες» απέκλεισαν τη Σάλτσμπουργκ στα προκριματικά. Ο προπονητής Κίκε Σάντσες Φλόρεθ μαζί με τη διοίκηση προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, με... κερασάκι στην τούρτα τον Χοακίν από την Μπέτις. Με 4-4-2 και δίδυμο «φωτιά» Μοριέντες - Βίγια είναι αναγεννημένη και το λογικό φαβορί για την πρόκριση. Εκτός ομάδας βρέθηκε ο Πάμπλο Αϊμάρ, που έφυγε για τη Σαραγόσα.

Βατή θεωρητικά η κλήρωση για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Eurokinissi

Βατή θεωρητικά η κλήρωση για Ολυμπιακό και ΑΕΚ
ΡΟΜΑ: Υπό άλλες συνθήκες το συγκρότημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι θα ήταν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το σκάνδαλο Μότζι όμως το έστειλε στα σαλόνια από το... παράθυρο. Μολαταύτα οι Ρωμαίοι δεν έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα και μόνο ο Νταβίντ Πιζάρο είναι κάτι το διαφορετικό στο νέο ρόστερ. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι η ομάδα δεν έχει φιλοδοξίες και αρκετούς καλούς παίκτες, με κορυφαίο τον πρωταθλητή κόσμου με την Ιταλία Φραντζέσκο Τότι. Σίγουρα όμως δεν είναι το φόβητρο για τον Ολυμπιακό.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΝΤΟΝΕΤΣ: Κατάφερε να γίνει το πρώτο όνομα στην Ουκρανία και πλέον θέλει να μπει για τα καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ιδιοκτήτης της, ο πάμπλουτος Ριχάτ Αχμέτοφ, έχει στον πάγκο τον πολύπειρο Ρουμάνο Μιρτσέα Λουτσέσκου. Η ομάδα πέρασε εύκολα στον προκριματικό τη Λέγκια Βαρσοβίας και στοχεύει ψηλά. Αστέρι της είναι ο Βραζιλιάνος Σίλβα Ματουζαλέμ, που πέρσι οι Ουκρανοί δαπάνησαν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρουν από την Μπρέσια! Η έλλειψη πείρας σίγουρα θα παίξει ρόλο στην πορεία της ομάδας.

Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ

Ας περάσουμε τώρα στον 8ο όμιλο, όπου θα δούμε τις ομάδες που θα βρει στο δρόμο της η ΑΕΚ.

ΜΙΛΑΝ: Μία από τις κορυφαίες και πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης (6 τρόπαια Πρωταθλητριών) θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ενωση. Παρά το μπλέξιμό της στο σκάνδαλο των στημένων ματς στην Ιταλία κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στα προκριματικά. Μπορεί να έχασε τον Αντρέι Σεβτσένκο, που πήγε στην Τσέλσι, όμως έχει παίκτες με εμπειρία, που υπό την καθοδήγηση του Κάρλο Αντσελότι θέλουν να πάρουν και πάλι τα σκήπτρα στην Ευρώπη. Μεγάλο αστέρι ο Βραζιλιάνος Κακά. Στα πλην της ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας. Σίγουρα όμως είναι το μεγάλο φαβορί στον όμιλο.

ΛΙΛ: Η Γαλλική ομάδα παρουσιάζεται κάθε χρόνο και καλύτερη. Το συγκρότημα του κόουτς Κλοντ Πιελ και του δικού μας Στάθη Ταυλαρίδη είναι πλέον μια ώριμη ομάδα κι ας έχει στις τάξεις της πολλούς νέους ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Παίζει γρήγορα και επιθετικά και αποτελεί μια νέα δύναμη στο ποδόσφαιρο των «τρικολόρ». Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Νιγηριανός Πίτερ Οντεμβίνγκε, ικανότατος σκόρερ που θα πρέπει να τον περιορίσει η άμυνα των «κιτρινόμαυρων».

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Η ομάδα του Βελγίου δεν έχει φυσικά καμία σχέση με αυτή του ένδοξου παρελθόντος και είναι αναμφίβολα στα μέτρα της ΑΕΚ. Ο τεχνικός της ηγέτης παλιός διεθνής άσος Φρανκ Βερκότερεν έδωσε ένα... λάτιν χρώμα στην ομάδα, αφού αποκτήθηκαν αρκετοί Λατινοαμερικανοί παίκτες. Αστέρι του συγκροτήματος ο Αργεντινός επιθετικός Νικολάς Φρούτος. Μην ξεχνάμε ότι η Αντερλεχτ ήταν η προηγούμενη ομάδα του Μιχαήλ Ζεβλάκοφ, απόκτημα των «ερυθρολεύκων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ