Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Στη Νίκαια νικητής ο Γεωργιανός GM Ταμάς Γκελασβίλι

Νέοι GM - Βετεράνοι 28-22 στο Αμστερνταμ

Διέπρεψε στο Αμστερνταμ ο 52χρονος Αλεξάντερ Μπελιάφσκι. Η φωτογραφία μας είναι από παλιότερη Ολυμπιάδα στην Ελλάδα
Διέπρεψε στο Αμστερνταμ ο 52χρονος Αλεξάντερ Μπελιάφσκι. Η φωτογραφία μας είναι από παλιότερη Ολυμπιάδα στην Ελλάδα
Με καλό ξεκίνημα και δυνατό φινάλε ο γνωστός Γεωργιανός GM Ταμάς Γκελασβίλι (2575) κατέκτησε (με καλύτερο συντελεστή ισοβαθμίας), την πρώτη θέση του 14ου Διεθνούς Τουρνουά του Δήμου Νίκαιας, «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση».

Ο Γκελασβίλι νίκησε στον 7ο γύρο τον Μολδαβό Σβετούσκιν (παίρνοντας έτσι τη ρεβάνς από την ήττα του με τον ισχυρό GM στο αμέσως προηγούμενο διεθνές «Ακρόπολις») εξασφαλίζοντας έτσι την πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Μαζί του με 7,5 βαθμούς άλλοι τρεις σκακιστές, ο διεθνής μετρ Νίκος Καλέσης (2435), Ο Ινδός Ι.Μ. Βιγιαϊλακσμί (2417) και ο Νικολόζ Μαναγκάτζε (2444). ακολούθησαν με 7 β. οι Μπράντεμπουργκ, Αροτσίτζε, Σαρακάουνσκας, Λουχ, Σριράμ, Σβετούσκιν, Γκλάντισεβ, Φίλιππας, Ντράσι και ο βετεράνος Δημήτρης Τσομής. Συμμετείχαν 319 σκακιστές και σκακίστριες από 15 χώρες.

  • Στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον και ισχυρό ματς, μεταξύ Νέων και Βετεράνων γκραντ μάστερς. Το ματς ήταν διπλών συναντήσεων και έγινε με το σύστημα «Σεβενίγκεν». (Ο κάθε παίκτης αντιμετώπισε 2 φορές όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας).

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Νέων GM με πρώτο τον νεαρό Νορβηγό Μ. Κάρλσεν 6,5 β. Και ο πρώτος των βετεράνων όμως, ο έμπειρος Αλεξ. Μπελιάφσκι είχε 6,5 β. Τελικό αποτέλεσμα Νέοι 28 - Βετεράνοι 22 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ