Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μετέθεσαν «ενοχλητικούς» δασολόγους...

Αρνήθηκαν να προσυπογράψουν παράνομη απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου και... τους μετακίνησαν

Στην άρνησή τους να «συμμορφωθούν με τις υποδείξεις» αποδίδουν η Ομοσπονδία Γεωτεχνικών και η Ενωση Δασολόγων τη δυσμενή μετακίνηση - μετάθεση δύο συναδέλφων τους, από το Δασαρχείο Ιωαννίνων σε θέσεις των Δασαρχείων Μετσόβου και Κονίτσης αντίστοιχα. Πρόκειται για τους δασολόγους Χρ. Λαγό και Π. Μακαρώνα, οι οποίοι αρνήθηκαν να γνωματεύσουν υπέρ της παραχώρησης 120 στρεμμάτων δασικής έκτασης για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Δήμο Ελληνικού του Νομού Ιωαννίνων.

Να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη έκταση ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε τη δημιουργία ΧΥΤΑ, ωστόσο για να προχωρήσει το έργο και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά να έχει δοθεί και σχετική έγκριση από το αρμόδιο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επιπλέον, ως προς το χαρακτήρα της έκτασης αυτής κάτοικοι της περιοχής και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων, προσκομίζοντας στοιχεία που αφενός αποδεικνύουν ότι η έκταση δεν είναι δασική αλλά ένα τουλάχιστον τμήμα της κανονικότατο δάσος και αφετέρου ότι η έκταση δεν είναι δημόσια, αλλά κοινοτική. Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, οι δύο δασολόγοι έπραξαν το καθήκον τους, αρνούμενοι να προσυπογράψουν μία παράνομη απόφαση. Αποτέλεσμα της αξιοπρεπούς τους στάσης ήταν να σταλούν σε άλλες υπηρεσίες, ώστε να είναι λιγότερο... ενοχλητικοί.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) και η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), τονίζεται ότι «η λογική της εκπαραθύρωσης συναδέλφων επειδή δε "συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις", που επιπρόσθετα είναι και παράνομες, μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Καταγγέλλουμε ευθέως την πρακτική την οποία ακολουθήσατε, για την οποία πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν τα νόμιμα σε βάρος σας μέτρα, από την προϊσταμένη σας αρχή και ζητάμε την άμεση ανάκληση των πράξεών σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ