Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Διαφωνεί με το κλείσιμο των απογευματινών ΤΕΕ

Την αντίθεσή της στο μαζικό κλείσιμο ΤΕΕ, ανάμεσά τους και στο κλείσιμο όλων των απογευματινών ΤΕΕ, εξέφρασε η ΟΛΜΕ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψήφιση του νόμου για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση με το οποίο τα ΤΕΕ καταργούνται και αντικαθιστώνται από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ), το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην κατάργηση 61 απογευματινών ΤΕΕ, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους μαθητές που τα επιλέγουν, στην ιδιωτική κατάρτιση. Οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΟΛΜΕ είπαν ότι αυτό το μαζικό κλείσιμο σχολείων έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Παιδεία η πολιτική της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά, η πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ επιλέγει το δρόμο της διεκδίκησης επιμέρους αιτημάτων, ενώ την ίδια στιγμή, όπως έχει δείξει η στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα, ακολουθεί τη λογική της αδράνειας αντί για αγώνες σύγκρουσης με το σύνολο της πολιτικής που γεννά τα προβλήματα. Ειδικά σε μία περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίθεση ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις, μια προσπάθεια της κυβέρνησης για ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση, υποβάθμιση της Παιδείας, ένταση των ταξικών φραγμών.

Αλλωστε, και από το ζήτημα της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης αναδεικνύεται η ανάγκη αγώνων για μια άλλη Παιδεία, με περιεχόμενο και στόχους προς όφελος του λαού, ενάντια στην πολιτική που θέλει την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς υπηρέτες των στόχων του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενάντια στην κατάργηση των απογευματινών ΤΕΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ διοργανώνει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ