Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΤΕL - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Πάνω από δέκα χιλιάδες απολύσεις μελετά ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών του κόσμου «Intel». Οπως ανακοινώθηκε, στόχος του προγράμματος απολύσεων είναι η «μείωση του λειτουργικού κόστους» φέτος κατά 1 δισ. δολάρια. Οι περικοπές θέσεων εργασίας από την «Intel» είναι οι τελευταίες στη Σίλικον Βάλεϊ, το κέντρο των περισσότερων αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Τον περασμένο Μάη, η «Sun Microsystems» είχε ανακοινώσει μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 13% ή 5.000 θέσεις εργασίας, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα η «Hewlett Packard» 14.500 απολύσεις.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ Η γνωστή δισκογραφική εταιρεία «Universal Music» καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, μετά την εξαγορά της άλλης, επίσης γνωστής, εταιρείας «BMG Music Publishing». Η εξαγορά έγινε με 1,63 δισ. δολάρια και συμπίπτει με μια περίοδο, κατά την οποία ο τομέας των μουσικών εκδόσεων αποκτά διαρκώς μεγαλύτερο ειδικό βάρος στη «βιομηχανία της ψυχαγωγίας».

«ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΑ» Παρά τις ενδείξεις για πτώση του πληθωρισμού στην «ευρωζώνη», η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι προτίθεται να συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων, στην προσπάθειά της «να τιθασεύσει τους πληθωριστικούς κινδύνους που αναπτύσσονται στο χώρο της Ευρωζώνης».... Στη μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ για το Σεπτέμβρη, σημειώνεται ότι η προοπτική νέας (της τέταρτης στη σειρά) αύξησης των επιτοκίων παραμένει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ