Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταθμός για τη νεολαία

Από τις 14 μέχρι και τις 16 Σεπτέμβρη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Από τις περσινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Από τις περσινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Οι πύλες του 32ου Φεστιβάλ ανοίγουν και στη Θεσσαλονίκη στις 14 - 15 - 16 Σεπτέμβρη, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ). Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί μία ευκαιρία για να συναντήσουν οι νέοι της Θεσσαλονίκης την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να γνωρίσουν πως εκεί, στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, για το σοσιαλισμό, βρίσκεται η διέξοδος, η προοπτική. Είναι ένας θεσμός που συγκινεί και εμπνέει εδώ και δεκαετίες. Που συναρπάζει, γιατί δείχνει πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στην Κεντρική Σκηνή στις 9.45 μ.μ. θα χαιρετήσει εκ μέρους της ΚΝΕ ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και αμέσως μετά, στις 10 μ.μ. θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι θεματικές των περιπτέρων

Πολλές είναι οι εκπλήξεις που περιμένουν όσους θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Βασική θεματική ενότητα θα είναι οι επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, που θα φιλοξενείται σε έναν ελκυστικό κι εύκολα προσβάσιμο χώρο, όπου θα δίνεται έμφαση στη συζήτηση.

Παράλληλα, εξακτινώνονται οι άλλες θεματικές. Επιβλητική παρουσία ανάμεσα σε αυτές θα έχει το αφιέρωμα στα 60χρονα του ΔΣΕ. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο με τη μορφή του πολέμου, κι όχι μόνο, θα είναι στο στόχαστρο. Η Παιδεία και η Εργασία θα έχουν ξεχωριστή θέση για την προσέγγιση των προβλημάτων και την προβολή της διεξόδου. Η εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού θα είναι αντικείμενο κριτικής σε αντιπαράθεση με την πρόταση του ΚΚΕ. Ξεχωριστός θα είναι κι ο χώρος για συζήτηση πάνω στο οξυμένο πρόβλημα των ναρκωτικών, με μηνύματα για μία ζωή χωρίς ναρκωτικά.

Ταινίες μικρού μήκους έχουν προγραμματιστεί να προβληθούν με τη συνεργασία της «Cinergeia», της κινηματογραφικής ομάδα της ΚΝΕ. Θα λειτουργούν ακόμα εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας, παιδότοπος, ταβέρνες, κι άλλοι εκθεσιακοί χώροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ