Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οταν αγαπάς

Σκηνή από την ταινία του Φρανσουά Τριφό «Ο άντρας που αγαπούσε τις γυναίκες»
Σκηνή από την ταινία του Φρανσουά Τριφό «Ο άντρας που αγαπούσε τις γυναίκες»
Ο αξιόλογος Φρανσουά Τριφό υπογράφει τη σκηνοθεσία της δραματικής κομεντί με τίτλο «Ο άντρας που αγαπούσε τις γυναίκες», που θα προβληθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1.

Χριστούγεννα 1976. Ενα πλήθος από γυναίκες, ξεπροβοδίζουν τον Μπερτράν Μοράν στην τελευταία του κατοικία. Πριν σκοτωθεί, είχε γράψει μια αυτοβιογραφία, μια ζωή αφιερωμένη στο θηλυκό γένος: απογοητευμένο παιδί από την απιστία της μητέρας του. Πρώτη ερωτική του εμπειρία με μια πόρνη. Πλήθος άλλες ερωτικές περιπέτειες. Τέλος, η σχέση με την Ζενεβιέβ, η οποία εργάζεται σε εκδοτικό οίκο και κατορθώνει να επιτύχει την έκδοση του βιβλίου του...

Η μοναδική ιδιαιτερότητα της ταινίας του Τριφό, είναι ότι δεν αφηγείται τη ζωή και τα κατορθώματα ενός Δον Ζουάν. Ο Μπερτράν είναι θαυμαστής, εραστής, ερωτικός σκλάβος όλων των γυναικών. Κι έτσι το φιλμ είναι επίσης ένας ερωτικός ύμνος, με έντονη προβολή της προσωπικότητας του σκηνοθέτη, που του χαρίζει ένα ειλικρινές συγκινησιακό υπόβαθρο. Στον πυρήνα του, αισθανόμαστε το τραύμα από την αναζήτηση της μητρικής αγάπης. Αυτή η σύνθεση των ανδρικών ερωτικών φαντασμάτων, έχει τραγικότητα αλλά και χαρά. Οι «χήρες» του Μπερτράν δεν είναι θλιβερές. Εχουν τη χάρη από την αγάπη του άντρα και τη ματιά του κινηματογραφιστή. Παίζουν: Σαρλ Ντενέρ, Μπριζίτ Φοσέ, Νελί Μπορζό, Ζενεβιέβ Φοντανέλ, Ναταλί Μπάιγ, Σαμπίν Γκλαζέρ, Λέσλι Καρόν, Ροζέ Λενάρ.

  • Από την ΕΤ-3 θα μεταδοθεί η ρομαντική κωμωδία με τίτλο «Αντζι», σε σκηνοθεσία Μάρθα Κούλιτζ.

Η Αντζι ζει στο Μπένσονχαρστ του Μπρούκλιν και ονειρεύεται για τον εαυτό της μια καλύτερη ζωή από αυτήν των γνωστών της. Οταν καταλαβαίνει ότι περιμένει το παιδί του φίλου της Βίνι, αποφασίζει να κρατήσει το παιδί, αλλά να μην τον παντρευτεί. Αυτή η απόφαση της αναστατώνει όλη τη γειτονιά και οδηγεί την ίδια σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, όσον αφορά τη σχέση της με την οικογένειά της, αλλά και την ίδια της τη ζωή. Ενας νέος εραστής βρίσκεται στο δρόμο της. Ακόμη και η καλύτερη φίλη της, Τίνα, δυσκολεύεται να καταλάβει την Αντζι... Ιδιαίτερα ευαίσθητη και ειλικρινής ταινία από μια γυναίκα σκηνοθέτη που γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική χάρη στην ερμηνεία της Τζίνας Ντέιβις. Πρωταγωνιστούν: Τζίνα Ντέιβις, Στίβεν Ρία, Αίντα Ταρτούρο, Φίλιπ Μπόσκο (ET-3, 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ