Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Γκένας
Νίκος Γκένας
Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου ΝΙΚΟΥ ΓΚΕΝΑ στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω για τον εκλογικό αγώνα των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Γιώργος Μπακοβασίλης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν κιόλας 3 μήνες από τότε που «έφυγες» αγαπημένη μου συντρόφισσα και φίλη ΝΤΙΝΑ ΣΟΡΗ. Δεν πρόκειται να σε ξεχάσω ποτέ.

Στη μνήμη σου προσφέρω 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου για τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές.

Διαμάντω Μανουσέλη

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από την 1η Σεπτέμβρη 2005 που έφυγε για το ταξίδι χωρίς επιστροφή, ο πρωτοπόρος αγωνιστής της ειρήνης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΛΑΣΗΣ, πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης Δραπετσώνας. Υπήρξε ακούραστος και πρόθυμος να βοηθήσει, όποιον τον χρειαζόταν.

Στη μνήμη του, η Δέσποινα από την Ιτέα πρόσφερε 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στις 5 Σεπτέμβρη 2006 στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου έγινε η κηδεία της ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ, το γένος Ηλία Κατσίβα, μέλους μιας οικογένειας από το χωριό Νερόμυλος Πυλίας, η οποία έδωσε τέσσερα μέλη της στην Εθνική Αντίσταση και στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού. Ο πατέρας τους δολοφονήθηκε από τον Καλόγηρο και τους ταγματασφαλίτες. Ο αδελφός τους Βασίλης εκτελέστηκε από τους Γερμανούς και δυο παλικάρια ο Θεόδωρος (καπετάν Φωτιάς) της Αντίστασης και ο Παναγιώτης, αξιωματικός του ΔΣΕ, σκοτώθηκαν πολεμώντας.

ΠΑΛΑΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΛΑΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Η Αθηνά Χατζηαργυρίου, μαζί με τα δύο ανήλικα αδέλφια της, τον Φώτη και τον Βύρωνα εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, όπου γνώρισαν πολλές στερήσεις και ταλαιπωρίες και έζησαν από πολύ κοντά το απάνθρωπο πρόσωπο της εξουσίας και του παρακράτους, που δυνάστευσαν το λαό και τους αγωνιστές του, εκείνα τα φριχτά χρόνια του Εμφυλίου.

Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας Αθηνά, ακριβή μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή, εξαδέλφη, φίλη και συναγωνίστρια. Θα σε θυμούμαστε πάντα.

Αυτά τα λίγα λόγια από τον πρωτεξάδελφό της συγγραφέα της Αντίστασης Δημήτρη Κανελλόπουλο.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας.

Η οικογένειά της


Ντίνα Σόρη
Ντίνα Σόρη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ