Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Η ψήφος στη ΝΑΣ δίνει δύναμη στο λαϊκό κίνημα

Κάλεσμα στο λαό να ψηφίσει «με γνώμονα όλα τα προβλήματα της δουλιάς, του εισοδήματος, του τόπου κατοικίας» απευθύνει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στις εκλογές του Οκτώβρη να ψηφίσουν για όλα. Καλεί να καταδικαστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα των εργαζομένων.

Στην προκήρυξή της σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ψηφίστε το συνδυασμό της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα. Δυναμώστε την αγωνιστική συμμαχία που στηρίζεται από το ΚΚΕ - το ΔΗΚΚΙ - την Κομμουνιστική Ανανέωση - την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές».

Εξηγεί ότι: «Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στις 15 Οκτώβρη είναι μια γενική πολιτική μάχη που διεξάγεται σε τοπικό επίπεδο. Από το αποτέλεσμά τους θα εξαρτηθεί αν θα έχουμε κατακτήσεις. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με γνώμονα όλα τα προβλήματα της δουλιάς, του εισοδήματος και του τόπου κατοικίας. Τα προβλήματα δε χωρίζονται σε τοπικά και γενικά, γιατί όλα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης με το συγκεκριμένο συσχετισμό».

Καταδίκη στους υποψηφίους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Σημειώνει πως «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι που στηρίζουν σε Δήμους και Νομαρχίες εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική, στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Δεν υπάρχει δήμαρχος ή νομάρχης που στηρίχτηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ ή από την άτυπη συνεργασία και των τριών κομμάτων στα όργανα της ΤΑ (ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ) που να πάλεψε για τις πραγματικές ανάγκες του λαού σε γενικό και τοπικό επίπεδο.

  • Η υποψήφια υπερνομάρχης του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, και σημερινή εκλεγμένη στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά δεν παραλείπει κάθε φορά να αναφέρεται στην πολιτική του συνδυασμού της για "στήριξη και ενίσχυση των επιχειρηματιών".
  • Ο υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΔ (Α. Ντινόπουλος) κοροϊδεύει όταν ισχυρίζεται ότι θα είναι "δίπλα στους κατοίκους με σηκωμένα τα μανίκια".
  • Ο υποψήφιος υπερνομάρχης του ΣΥΝ, Γ. Πανούσης, δεν κρύβει την επιθυμία του να προχωρήσει η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ σε πολιτικό επίπεδο. Εξάλλου σε εννέα Δήμους στην Αθήνα έχει συγκροτήσει κοινά ψηφοδέλτια με το ΠΑΣΟΚ».
Ισχυροποίηση της ΝΑΣ

Η ΝΑΣ υποστηρίζει ότι «απέναντι σε αυτή την πολιτική των υποψηφίων και των κομμάτων που τους στηρίζουν, οι εργαζόμενοι μπροστά στην κάλπη έχουν μια επιλογή. Να τους αποδυναμώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Να ενισχύσουν τη ΝΑΣ που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική.

  • Καλούμε όποιον δυσφορεί, όποιον αγανακτεί απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ και των υποψηφίων της να ενισχύσει τη ΝΑΣ. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής και ψευδαισθήσεων.
  • Καλούμε τον απλό κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά μας να έχει ο λαός κατακτήσεις και νίκες. Η λύση δεν είναι οι υποψήφιοι και τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κόμμα, η ηγεσία του και οι υποψήφιοί του ούτε άλλαξαν ούτε αλλάζουν. Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές πρέπει να γίνει ένα βήμα, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες. Στηρίξτε τη ΝΑΣ, ώστε να κερδίζει έδαφος η ριζοσπαστική, φιλολαϊκή γραμμή στην ΤΑ. Αυτή η γραμμή ανοίγει το δρόμο για γενικότερες αλλαγές, για να βγει ο λαός στο προσκήνιο.
  • Καλούμε αυτούς που αισθάνονται αριστεροί και ριζοσπάστες να στηρίξουν την προσπάθειά μας για να κερδίσουν έδαφος ιδανικά και αξίες που σήμερα λοιδορούνται από το δικομματισμό και τους κεντροαριστερούς που προωθούν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό. Ανεξάρτητα αν δε συμφωνούμε σε όλα, δώστε την ψήφο σας στη ΝΑΣ για να δυναμώσει ο ριζοσπαστισμός. Κίνημα με προοπτική δεν μπορεί να αναπτυχθεί με τις θεωρίες και πρακτικές της σοσιαλδημοκρατίας και του ΣΥΝ».

Οπως επισημαίνεται «για να περάσει ο λαός στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Σας καλούμε να σκεφτείτε την επόμενη μέρα. Αν δε μειωθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού στην ΤΑ, οι συνθήκες ζωής και δουλιάς θα επιδεινωθούν. Οι θιασώτες της αντιλαϊκής πολιτικής θα έχουν το πράσινο φως σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να συμβάλουμε και με την ψήφο μας. Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ. Γυρίστε την πλάτη στις Σειρήνες του συμβιβασμού και των προκαταλήψεων. Στείλτε μήνυμα απειθαρχίας στις πολιτικές και τους φορείς που βασανίζουν τη ζωή σας».

Ψηφίστε δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές

Στην ανακοίνωση περιγράφεται χαρακτηριστικά τι εννοεί η ΝΑΣ «νομάρχες και δημάρχους συναγωνιστές και συμπαραστάτες στους αγώνες του λαού και τη νεολαία»:

  • «Να μάχονται για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών, της νεολαίας, των μεταναστών, για να ανήκει ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν.
  • Να αντιπαλεύουν και να απειθαρχούν στους αντιλαϊκούς νόμους, τις αντιδραστικές συνθήκες και πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων.
  • Να μη βάζουν φόρους και τέλη στο λαό, αλλά να παλεύουν ενάντια στην ανταποδοτικότητα, στην ακρίβεια και να απαιτούν φορολογία για την πλουτοκρατία.
  • Να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τους ελεύθερους χώρους, το περιβάλλον. Να έχει ελεύθερη πρόσβαση ο λαός στις ακτές.
  • Να παλεύουν για δημόσιες, σύγχρονες συγκοινωνίες με δωρεάν χρονικές ζώνες, για φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με ασφαλή πλοία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους ναυτεργάτες.
  • Να αγωνίζονται για κατάργηση όλων των διοδίων.
  • Να γίνουν λαϊκή περιουσία οι ολυμπιακές υποδομές, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ. για την ανάπτυξη του λαϊκού αθλητισμού.
  • Να αντιμάχονται τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κάθε μορφής επέμβαση που κάνουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ.
  • Να είναι στήριγμα των αγώνων του λαϊκού κινήματος ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, στις απολύσεις και την ανεργία, για μόνιμη σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
  • Να παλεύουν η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, οι υποδομές και τα έργα, η αντισεισμική θωράκιση, η αντιπλημμυρική προστασία, να είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του κράτους χωρίς να επιβαρύνουν το λαό.
  • Να διεκδικούν όλοι οι τομείς στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής πολιτικής να γίνουν λαϊκή περιουσία».

Το κάλεσμα της ΝΑΣ καταλήγει: «Καταψηφίστε τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της ΤΑ». Αποδυναμώστε το Συνασπισμό για την υποκρισία του. Είναι συνυπεύθυνος γιατί συνδιοικεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στήριξε και ψήφισε μαζί τους στα όργανα της ΤΑ (ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ) όλα τα αντιδραστικά μέτρα.

Γυρίστε την πλάτη στο κόμμα και τους υποψηφίους του Καρατζαφέρη που κρύβουν το αντιδραστικό τους πρόσωπο με δήθεν φιλολαϊκές κορόνες.

Η ψήφος στη ΝΑΣ δίνει δύναμη στο λαϊκό κίνημα, στην πάλη για τα προβλήματα και ανοίγει την προοπτική για να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του. Οταν ο λαός θέλει, μπορεί. Αλλάξτε τους συσχετισμούς με τον αγώνα και την ψήφο σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ