Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Γιατί παλεύουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια

Εξω από το υπουργείο Υγείας (26.6.2006) στελέχη της ΝΑΣ και αγωνιστικών δημοτικών κινήσεων διαδηλώνουν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Εξω από το υπουργείο Υγείας (26.6.2006) στελέχη της ΝΑΣ και αγωνιστικών δημοτικών κινήσεων διαδηλώνουν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Σε πλήρη αντίθεση με αυτές τις δυνάμεις, βρίσκονται οι αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις σε όλη τη χώρα και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Μέσα σε αυτούς τους μήνες, αλλά και από όλη τους τη δραστηριότητα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα και έξω από τα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια, ανέδειξαν τα σημαντικά λαϊκά προβλήματα, τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, δεν πήραν «ούτε μια απουσία» από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Η ακρίβεια, το Ασφαλιστικό, η Υγεία, η Κοινωνική Πρόνοια, η Παιδεία, το θέμα των ναρκωτικών, η ακτοπλοΐα, όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων. Καταδίκασαν τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Παλαιστίνη και Λίβανο, πήραν ξεκάθαρη θέση για τις δήθεν «ειρηνευτικές» αποστολές - που στην ουσία αποτελούν στρατό κατοχής.

Συγκεκριμένα:

  • Απαιτούν πλήρη και σταθερή εργασία, αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση που να πληρώνει το κράτος και η εργοδοσία. Η Αυτοδιοίκηση να βρίσκεται στο πλευρό του εργατικού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.
  • Διεκδικούν 1.300 ευρώ βασικό μισθό, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη.
  • Επίδομα σε όλους τους ανέργους.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.
  • Κάλεσαν σε δράση κατά της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας. Αγωνίζονται για ενιαία δημόσια συστήματα, σύμφωνα με τις πραγματικές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
  • Ζήτησαν κατάργηση των διοδίων και ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Εκαναν κινητοποιήσεις σε σταθμούς διοδίων της Αττικής οδού. «Ανοιξαν τις παραλίες» για το λαό, με σειρά κινητοποιήσεων τις μέρες του καλοκαιριού ενάντια στο χαράτσι της εισόδου σε αυτές.
  • Είπαν όχι στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Με περιοδείες ενημερώνουν και συζητούν με τους αγρότες για τις συνέπειες από την πολιτική της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ. «Ο άξονας της κυβέρνησης για την αγροτιά είναι η ΚΑΠ - στον ίδιο άξονα περιστρέφεται και το ΠΑΣΟΚ - η οποία στερεί από τους μικρομεσαίους αγρότες το δικαίωμα να καλλιεργούν τα χωράφια τους, να βελτιώσουν τη σοδειά τους και το εισόδημά τους», σημειώνει η ΝΑΣ Καρδίτσας με ανακοίνωσή της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ