Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το... δωμάτιο

«Το δωμάτιο του γιου μου», του Ν. Μορέτι
«Το δωμάτιο του γιου μου», του Ν. Μορέτι
Το οικογενειακό δράμα, ιταλικής παραγωγής, «Το δωμάτιο του γιου μου», σε σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι, θα μεταδώσει απόψε στις 24.00 η ΕΤ-1.

Ο Τζιοβάνι, ψυχαναλυτής, η σύζυγός του Πάολα εκδότης βιβλίων τέχνης και τα παιδιά του σε εφηβική ηλικία, η Ιρένε και ο Αντρέα, ζουν μια ευτυχισμένη και αρμονική ζωή στην Ανκόνα. Ο Τζιοβάνι επιδίδεται στο τζόκινγκ, στο οποίο «παρασύρει» και τον γιο του, ως αντίβαρο στις ψυχολογικές πιέσεις της δουλιάς του. Ο Αντρέα κατηγορείται στο σχολείο του ότι έκλεψε ένα σπάνιο απολίθωμα και ο Τζιοβάνι τον υποπτεύεται και κατόπιν αισθάνεται ένοχος για την καχυποψία του. Κάποια Κυριακή αναβάλλει το τζόκινγκ που θα έκανε με τον Αντρέα, για να τρέξει σε έναν ασθενή του. Ο γιος σκοτώνεται σε μια κατάδυση...

Ο Ιταλός δημιουργός ξεπερνάει την απόλυτη υποκειμενικότητα των ταινιών του, ισορροπεί ανάμεσα στο εγώ και στον ήρωα ενός αντικειμενικού δράματος. Ο πατέρας είναι πάντως ο μυθικός «αρχηγός», είναι ψυχαναλυτής και κυρίαρχος, είναι αυτός που γνωρίζει, που θεμελιώνει το Νόμο και το Λόγο. Παίζουν: Νάνι Μορέτι, Λάουρα Μοράντε, Τζουζέπε Σανφελίτσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ