Τετάρτη 12 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
ΕΣΡ
«Νέα» θητεία με λίγες αλλαγές

Λίγα είναι τα νέα μέλη που θα στελεχώσουν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αφού ουσιαστικά τα κόμματα υπέδειξαν τα ίδια πρόσωπα που ήταν μέλη του ΕΣΡ και στην προηγούμενη θητεία. Από αύριο ουσιαστικά ξεκινά η νέα θητεία των μελών του ΕΣΡ, αφού πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΡ. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο και εφόσον η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε αλλαγή του νόμου - κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει τους επόμενους μήνες - η θητεία των μελών λήγει μετά από τρία χρόνια.

Ο πρόεδρος της Βουλής, όπως είναι γνωστό, πρότεινε και πάλι για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βασίλη Λαμπρίδη και για αναπληρωτή πρόεδρο το Σπύρο Φλογαΐτη. Ο Βασίλης Λαμπρίδης και ο Σπύρος Φλογαΐτης είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις αυτές από τον πρόεδρο της Βουλής μετά τις παραιτήσεις του πρώην προέδρου του ΕΣΡ Παύλου Σούρλα και του αναπληρωτή προέδρου Αντώνη Μανιτάκη.

Το ΚΚΕ υπέδειξε ως τακτικό μέλος του ΕΣΡ τον Παύλο Αλέπη, ο οποίος ήταν αναπληρωματικό μέλος του ΕΣΡ την προηγούμενη περίοδο και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ζαγγανά που έχει διατελέσει μέλος του ΕΣΡ την περίοδο που πρόεδρος ήταν ο Θεμιστοκλής Κουρουσόπουλος. Στα νέα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο ΕΣΡ είναι η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη που προτάθηκε από τη ΝΔ και αντικατέστησε το Αντώνη Μακρυδημήτρη, ο οποίος είχε παραιτηθεί και ο Β. Καρδάσης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, που προτάθηκε από το ΣΥΝ.

Συγκεκριμένα, στο ΕΣΡ συμμετέχουν ως τακτικά μέλη από το ΠΑΣΟΚ οι Δ. Ψυχογιός, Κ. Ζώρας, Σ. Πριόβολου και Α. Οικονομίδης. Από τη ΝΔ οι Τ. Αθανασιάδης και Ι. Μοσχοβίτης, από το ΚΚΕ ο Π. Αλέπης και από το ΣΥΝ ο Ν. Καϊμάκης. Για αναπληρωματικά μέλη από τα κόμματα υποδείχτηκαν οι Κ. Παττακός, Χ. Οικονόμου, Β. Αρτινοπούλου, Δ. Δρούγκας από το ΠΑΣΟΚ, οι Σ. Βούλτεψη και Ν. Κουλούρης από τη ΝΔ, ο Γιάννης Ζαγγανάς από το ΚΚΕ και ο Β. Καρδάσης από το ΣΥΝ.

Στην αυριανή πρώτη συνεδρίαση της νέας θητείας του ΕΣΡ εκτός από την υποδοχή των μελών θα γίνει ακρόαση και των νέων μελών που θα διοριστούν στο ΔΣ της ΕΡΤ. Τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ είναι οι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γεώργιος Πιτουρόπουλος και Αλέξης Κωστάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ