Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΤ
Αθλια παιχνίδια με τους συμβασιούχους

Βλαπτική μεταβολή σε βάρος των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων δημοσιογράφων και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων, που εξακολουθούν να εργάζονται στην ΕΡΤ με δικαστικές αποφάσεις, επιχείρησε χτες η διοίκηση της εταιρείας, αλλά, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων, αναγκάστηκε λίγες ώρες αργότερα να αναδιπλωθεί.

Πρόκειται για περίπου 120 εργαζόμενους που με βάση το ΠΔ Παυλόπουλου απολύθηκαν στις αρχές καλοκαιριού, αλλά επέστρεψαν στην εργασία τους με προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων (ασφαλιστικά μέτρα). Χτες αιφνιδιαστικά και παρά το γεγονός ότι οι δικαστικές αποφάσεις επιβάλλουν την επιστροφή των εργαζομένων στις ίδιες θέσεις και με τους ίδιους ακριβώς όρους που ίσχυαν πριν, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχείρησε να τους μετακινήσει σε άλλες θέσεις και αντικείμενα, προφανώς για να μπορεί να ισχυριστεί στην εκδίκαση των κυρίως υποθέσεων, ότι δεν εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι αλλαγές αυτές είχαν σχεδιαστεί και εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα.

Μπροστά στην καθολική αντίδραση των εργαζομένων, αλλά και την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ που κάλεσε τους θιγόμενους να μην αποδεχτούν καμία αλλαγή και κήρυξε προειδοποιητική στάση εργασίας με ταυτόχρονη Γενική Συνέλευση στην ΕΡΤ, η διοίκηση της εταιρείας - προς το παρόν - έκανε πίσω. Οι δημοσιογράφοι ειδοποιήθηκαν ότι οι αλλαγές που τους είχαν ανακοινωθεί, δεν ισχύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ