Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βαρυποινίτης του ... έρωτα

«Ερωτικές καντρίλιες», σε σκηνοθεσία Ερνστ Λούμπιτς
«Ερωτικές καντρίλιες», σε σκηνοθεσία Ερνστ Λούμπιτς
Η ερωτική κομεντί του 1933 «Ερωτικές καντρίλιες», σε σκηνοθεσία Ερνστ Λούμπιτς, θα προβληθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1.

Μετά από χρόνια σχεδόν φιλικής σχέσης με τον στυφό διαφημιστή Μαξ Πλάνκετ, η σχεδιάστρια διαφημιστικών εικόνων Τζίλντα Φαρέλ γνωρίζεται με δυο ανέμελους, θεότρελους Αμερικανούς καλλιτέχνες, που ζουν μποέμικα στο Παρίσι, σε μια σοφίτα του Καρτιέ Λατέν. Ο Τζορτζ είναι ζωγράφος, ο Τομ θεατρικός συγγραφέας, άγνωστοι, αλλά γεμάτοι ταλέντο. Την ερωτεύονται και οι δυο και η Τζίλντα τους ερωτεύεται και τους δυο. Μπροστά στο αδιέξοδο, αποφασίζει να τηρήσει ίση απόσταση και εγκαθίσταται μαζί τους, με συμφωνία κυρίων - το σεξ απαγορεύεται. Οι καυστικές παρατηρήσεις της Τζίλντα κάνουν έξαλλο τον Τομ, αλλά τον σπρώχνουν να ασχολείται συνεχώς με το έργο του, κι εκείνη βρίσκει τον τρόπο να το προωθήσει για ανέβασμα. Ετσι, ο Τομ φεύγει για το Λονδίνο και την επιτυχία, αφήνοντας μόνους τον Τζορτζ και την Τζίλντα. Κάποια στιγμή, λαμβάνει ένα τηλεγράφημα: Η γωνία του στο τρίγωνο έχει κοπεί... Το σενάριο της ταινίας ανήκει στον Μπεν Χεχτ, βασισμένο στο θεατρικό έργο του Νόελ Κάουαρντ.

Παίζουν: Φρέντερικ Μαρτς, Γκάρι Κούπερ, Μίριαμ Χόπκινς, Εντουαρντ Εβερετ Χόρτον, Φράνκλιν Πάνγκμπορν, Ιζαμπελ Τζούελ.

Από τη ΝΕΤ θα μεταδοθεί το βιογραφικό δράμα «Ο βαρυποινίτης του Αλκατράζ», σε σκηνοθεσία Τζον Φρανκενχάιμερ.

Ο Ρόμπερτ Στρουντ, από τη στιγμή του εγκλεισμού του στη φυλακή, μπλέκει σε καυγάδες με φύλακες και άλλους κρατούμενους. Σ' έναν τέτοιο καυγά, σκοτώνει έναν φύλακα, γεγονός που θα σταθεί αφορμή να καταδικαστεί σε θάνατο. Η σπαρακτική έκκληση της μητέρας του θα αποτρέψει την εκτέλεση της ποινής, όμως πρέπει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αυστηρή απομόνωση. Ο Στρουντ βυθίζεται στην απελπισία, όμως απ' αυτήν την κατάσταση θα τον βγάλει ένα τραυματισμένο πουλί που έρχεται στο κελί του. Ο βαρυποινίτης, όχι μόνο θα φροντίσει το πουλί, αλλά θα αρχίσει να ασχολείται με την επιστήμη της ορνιθολογίας, έναν τομέα όπου θα διαπρέψει, παρά το γεγονός ότι σύντομα θα τον μεταφέρουν στη διαβόητη φυλακή του Αλκατράζ. Η ιστορία του θα γίνει γνωστή στον έξω κόσμο, χάρη στις προσπάθειες ενός αποφασισμένου και επίμονου ρεπόρτερ.

Παίζουν: Μπαρτ Λάνγκαστερ, Καρλ Μάλντεν, Θέλμα Ρίτερ, Μπέτι Φιλντ, Τέλι Σαβάλας (ΝΕΤ, 02.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ