Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το ΕΣΡ διευκρινίζει

Διευκρινίσεις σε σχέση με την προβολή συνδυασμών και υποψηφίων έστειλε με έγγραφό του προς όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης.

Οι διευκρινίσεις που αφορούν την εφαρμογή της «Οδηγίας» του ΕΣΡ για τη ραδιοτηλεοπτική προεκλογική κάλυψη των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών επικεντρώνονται στο θέμα της διαφήμισης των υποψηφίων. Οι διευκρινίσεις αυτές δεν είναι άσχετες από τις αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί κυρίως από περιφερειακούς σταθμούς, αφού περιορίζονται οι τρόποι που θα προβάλλονται οι υποψήφιοι.

Μεταξύ άλλων στις διευκρινίσεις για την εφαρμογή της «Οδηγίας» αναφέρεται ότι η απαγόρευση προβολής υποψηφίου προσώπου ή συνδυασμού που αναφέρεται στο άρθρο 2 παρ. 2 αποσκοπεί αποκλειστικά στην «αποφυγή συγκεκαλυμμένης διαφημίσεως». Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στην απαγόρευση από πλευράς χρόνου μέσα από τις ειδησεογραφικές εκπομπές να ευνοούνται ορισμένοι συνδυασμοί ή υποψήφιοι. Το ΕΣΡ στη διευκρινιστική του επιστολή σημειώνει επίσης ότι κατά τη μετάδοση διαφήμισης συνδυασμού, δεν απαγορεύεται η μνεία του ονόματος του επικεφαλής ή η προβολή της φωτογραφίας του.

Για την εφαρμογή επίσης της ισομερούς προβολής των υποψηφίων, όλοι οι σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να γνωστοποιούν με «κάθε πρόσφορο τρόπο και ιδιαίτερα διά του τοπικού Τύπου ότι διαθέτουν χρόνο για την προβολή των υποψηφίων με τη συμμετοχή σε συζήτηση ή άλλου είδους εκπομπή». Σε περίπτωση που ο συνδυασμός δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση για συμμετοχή σε εκπομπή, τότε ο σταθμός οφείλει να το αναφέρει στα ενημερωτικά στοιχεία που θα αποστέλλονται στο ΕΣΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ