Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Μουτάφης
Γιώργος Μουτάφης
Φωτ.

Στις 9 Ιούνη 1999 σε ηλικία 94 χρόνων, έκλεισε ο κύκλος ζωής της ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΚΟΠΡΙΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από την Τούμπα Θεσσαλονίκης. Εζησε τις οδυνηρές συνέπειες των δύο Παγκόσμιων Πολέμων, της δικτατορίας του Μεταξά, την Κατοχή, τον Εμφύλιο πόλεμο, όλη τη φτώχεια και τις στερήσεις της προσφυγικής Τούμπας.

Χήρα από τα 23 χρόνια της, μεγάλωσε τα παιδιά της δουλεύοντας σκληρά στα καπνομάγαζα. Εκεί στους αγώνες για το ψωμί γνωρίστηκε με το ΚΚΕ και για τα ιδανικά του αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής της.

Στα γεγονότα του Μάη το 1936, η Λαμπρινή βρέθηκε δίπλα στη δολοφονημένη Καρανικόλα. Εμεινε γνωστή ως αυτή που γκρέμισε τον έφιππο χωροφύλακα από το άλογό του, που βασανίστηκε από τον αρχιβασανιστή Πολυχρονόπουλο.

Στη μνήμη της και για τις επικείμενες εκλογές, προσφέρω στην ΚΟ Θεσσαλονίκης, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 50 ευρώ.

Λεμονίδης Γιώργος, Θεσσαλονίκη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από τον Αγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδας.

Στην άσβεστη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ η κόρη του Σταυρούλα 20 ευρώ και ο συναγωνιστής του Κώστας Αποστολόπουλος 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

O Παναγιώτης Αποστολίδης προσφέρει στην ΚΟ Νάουσας του ΚΚΕ 100 ευρώ στη μνήμη των αδελφών του ΓΙΑΝΝΗ Στυλιανού ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ (φωτογραφία), που σκοτώθηκε το 1943 και ΓΙΩΡΓΟΥ Στυλιανού ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, που σκοτώθηκε το 1944, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης οι οποίοι έδρασαν στη Νάουσα (Βέρμιο).


Γιάννης Αποστολίδης
Γιάννης Αποστολίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ