Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Να καταδικαστεί η πολιτική του δικομματισμού και στην Υγεία

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, περιόδευσε χτες ο Γ. Μαρίνος ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Γ. Μαρίνος
Ο Γ. Μαρίνος
«Θα δώσει δύναμη στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, η στήριξη, η ενίσχυση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", με υποψήφιο νομάρχη τον Γιάννη Ζιώγα, η ενίσχυση των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εργαζόμενους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου περιόδευσε χθες το πρωί, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Οπως είπε ο Γ. Μαρίνος, «οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους βιώνουν καθημερινά τα σοβαρά προβλήματα των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό. Βιώνουν τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα προβλήματα αυτά έχουν οδηγήσει σε εντατικοποίηση της δουλιάς των εργαζομένων, σε υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε βάρος των ασθενών».

Ξεκαθάρισε πως όλα τα παραπάνω, αλλά και οι ακριβές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας χαρακτηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν τόσα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που έχουν υιοθετήσει και προωθούν οι δήμαρχοι, οι νομάρχες, οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τα κόμματα του δικομματισμού.

«Κανείς δεν μπορεί να μένει με σταυρωμένα χέρια», είπε ο Γ. Μαρίνος. Και πρόσθεσε πως υπάρχουν μεγάλες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, γιατί, όπως εξήγησε, η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Μετά τις τοπικές εκλογές, θα γίνει ακόμα πιο επιθετική η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα, σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Γι' αυτό «χρειάζεται αποφασιστική απάντηση τώρα, στις τοπικές εκλογές», είπε ο Γ. Μαρίνος. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να φτάσουν στην κάλπη με κριτήριο και τα προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, γιατί, όπως σημείωσε, «αποτελούν βασικό κριτήριο για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, τη συνύπαρξη, τη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Αποτελούν βασικό κριτήριο καταψήφισης των δημάρχων, των νομαρχών, των συνδυασμών που στηρίζονται από αυτά τα κόμματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ