Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΕΔΕ για την καθυστερημένη ενημέρωση

Αλαλούμ στις υπηρεσίες της Επιτροπής

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους ενημερώθηκε με καθυστέρηση μιας ημέρας ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για τη διαγραφή στοιχείων από τα αρχεία της Επιτροπής. Αυτό ανακοινώθηκε χτες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ όπως προκύπτει από τις αλληλοσυγκρουώμενες πληροφορίες, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στις υπηρεσίες της Επιτροπής φαίνεται να κυριαρχεί πλήρες αλαλούμ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για τις δυνατότητες και τα δικαιώματα πρόσβασης που έχουν οι διάφοροι υπάλληλοι των υπηρεσιών στον κεντρικό υπολογιστή της Επιτροπής. Από τη διοίκηση επιδιώκεται να δοθεί η εντύπωση ότι πρόσβαση στα συγκεκριμένα αρχεία, που αφορούν υποθέσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση, είχαν μόνο οι αρμόδιοι χειριστές, σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές προερχόμενες από τη διεύθυνση πάταξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., πρόσβαση στα συγκεκριμένα αρχεία είχαν όλοι οι υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τα στελέχη της εξειδικευμένης Διεύθυνσης της Αστυνομίας πραγματοποιούν εργαστηριακή εξέταση του ηλεκτρονικού υλικού που έχουν πάρει από τα γραφεία της Επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί, ακόμα, ότι είναι απορίας άξιο πώς τη μια μέρα, δηλαδή την ημέρα που ανακοινώθηκε η διαγραφή των στοιχείων, τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού όσο και ανώτερα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης επέδειξαν ιδιαίτερη σπουδή στην προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος ότι δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση, ενώ χτες αποφασίστηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για το θέμα.

Θράσος;

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο μέχρι πρόσφατα γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Π. Αδαμόπουλος έστειλε επιστολή από τη φυλακή, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει και... τα ρέστα, επειδή, όπως λέει, κάποιοι εργάζονται στο γραφείο του και εν απουσία του πείραξαν τους υπολογιστές του! Ο Σπ. Ζησιμόπουλος απάντησε σχετικά πως το γραφείο του Π. Αδαμόπουλου ελέγχθηκε την επομένη της σύλληψής του παρουσία εισαγγελέα και κατόπιν παραδόθηκε στην υπηρεσία, η οποία τοποθέτησε τρεις χειριστές για να ελέγξουν τους υπολογιστές.

Απαντώντας τέλος σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πριν από τρεις μήνες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου ενέκρινε επιπλέον δωράκι στις αποδοχές του Π. Αδαμόπουλου, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι η σχετική απόφαση αφορούσε αναπροσαρμογή, μετά από τρία χρόνια, της ειδικής πρόσθετης αμοιβής όλων των υπαλλήλων της Επιτροπής Ανταγωνισμού μεταξύ αυτών και του πρώην γενικού διευθυντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ