Κυριακή 16 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Φοβούνται τη δραστηριότητα του ΚΚΕ

Τον τελευταίο καιρό κι εμείς εδώ στο εξωτερικό διαπιστώσαμε τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από το μοναδικό ελληνικό πρόγραμμα διαμέσου του δορυφόρου που μπορούμε να δούμε εδώ. Ενώ, πριν μερικά χρόνια βλέπαμε τακτικά στις πολιτικές συζητήσεις και εκπροσώπους του ΚΚΕ, τώρα χάθηκαν αυτές οι «δημοκρατικές» διαδικασίες από το πρόγραμμα της ΝΕΤ. Γι' αυτό είχε δίκιο ο Μ. Κοψίδης με το άρθρο του στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

... Είμαι της γνώμης ότι οι αντικομμουνιστές δημοσιογράφοι μαυρίζονται μόνοι τους και δε χρειάζεται να τους κάνει «μαύρη λίστα» το ΚΚΕ. Μερικοί διασπαστές του κινήματος ξεσήκωσαν θόρυβο κατά του Κόμματος, πιστεύω, για να καλύψουν τα «λερωμένα» τους. Γιατί αυτοί συμβιβάστηκαν με την άρχουσα τάξη και προσπαθούν να γίνουν «καλά παιδιά» πουλώντας εκδούλευση. θα πρέπει όμως να ξέρουν ότι η σημερινή καθοδήγηση του ΚΚΕ βαδίζει πολύ καλά και συνεχίζει σε σωστή μαρξιστική - λενινιστική βάση. Το καπιταλιστικό κατεστημένο και τα τσιράκια του στην πατρίδα μας αγρίεψαν διότι ένα Κομμουνιστικό Κόμμα, το ΚΚΕ του 6%, για τρίτη φορά καλεί 63 κομμουνιστικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο. Κι αυτό δεν τους άρεσε.

... Απ' όλα αυτά συμπεραίνω ότι το καπιταλιστικό κατεστημένο της πατρίδας μας και οι συνοδοιπόροι του φοβούνται τη δραστηριότητα του ΚΚΕ και στην προσπάθειά του αυτή. Μάλιστα, λένε εδώ οι απλοί συμπατριώτες ότι η έδρα της Διεθνούς θα είναι στον Περισσό. Εγώ προσωπικά θα είμαι υπερήφανος αν κάτι τέτοιο γίνει από το ΚΚΕ. Γι' αυτό είμαι της γνώμης η Ελληνες κομμουνιστές να συνεχίζουν να αγωνίζονται και να μην εγκαταλείψουν τα σύμβολά τους και τη Μαρξιστική - Λενινιστική τους Ιδεολογία, όσους διωγμούς κι αν δέχονται. Διότι, δικαιολογημένα, μερικές γερμανικές εφημερίδες, όταν αναφέρονται στο ΚΚΕ, λένε ότι αυτό είναι το μοναδικό ορθόδοξο κομμουνιστικό κόμμα στον κόσμο.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ

Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ζίγκπουρκ, Γερμανία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ