Κυριακή 16 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Πολιτική χειρότερη από τον καύσωνα

Καύσωνας, φωτιά και λάβρα ο καιρός, καμίνι ολόκληρη η Ελλάδα. Καύσωνας, ένα φυσικό φαινόμενο που αν δεν το προσέξουν, αν δεν προφυλαχτούμε, γίνεται θανατηφόρο. Ομως, αυτό το φυσικό φαινόμενο είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί με ορισμένα μέτρα που πρέπει να πάρει ο καθένας αλλά και η κυβέρνηση. Είμαι της γνώμης ότι η πολιτική της είναι χειρότερη από τον καύσωνα. Τα αντεργατικά της μέτρα, τα αντικοινωνικά και αντιασφαλιστικά, την κάνουν πιο επικίνδυνη από το φυσικό φαινόμενο.

Οι συνταξιούχοι που στο πετσί τους έχουν δοκιμάσει όλων των ειδών τα φαινόμενα, φυσικά και τεχνικά, όπως καύσωνας, σεισμοί, νεροποντές, θερμά επεισόδια (πόλεμοι κλπ.), και φτάνοντας στο τέλος της δεύτερης χιλιετίας, αντί να απολαμβάνουν τα αγαθά της τεχνολογίας και τον φυσικό πλούτο της γης, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - μη εξαιρουμένης της ΝΔ - με τα αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά της μέτρα θέλει να εξοντώσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Γι' αυτό παίρνει τέτοια μέτρα, γι' αυτό είναι έτοιμη να ψηφίσει το πακέτο κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, εξοντώνοντας μ' αυτόν τον τρόπο τους συνταξιούχους. Γι' αυτό λέμε ότι υπάρχουν και χειρότερα από τον καύσωνα!

Μα να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι δε θα της κάνουμε τη χάρη να αποδεχτούμε τις υποδείξεις κανενός Σπράου, Τήνιου ή όπως αλλιώς λέγονται οι εντολές της ΕΕ. Οι συνταξιούχοι έχουν κι αυτοί τη δική τους πολιτική που είναι με όλα τα μέσα στον αγώνα. Οσα μέτρα και κατασταλτικούς μηχανισμούς κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να της κάνουμε τη χάρη να υποχωρήσουμε. Κι ας έρθει να μας ματώσει. Μαθημένοι είναι άλλωστε, αυτοί μόνο με αίμα θρέφονται, όπως τα άγρια θηρία. Μα ο αγώνας μας θα τους τιθασεύσει. Να είναι σίγουροι γι' αυτό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ

Κερατσίνι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ