Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εκπομπές ενόψει των εκλογών

Τις εκπομπές που θα ασχολούνται με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχει ζητήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να στείλουν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και το ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Συγχρόνως, το ΕΣΡ προχωρεί στο διαρκή έλεγχό τους προκειμένου να διαπιστώσει αν διασφαλίζεται η αντικειμενική ενημέρωση, η πολυφωνία, αλλά και αν οι σταθμοί προβάλλουν επί ίσοις όροις και από πλευράς χρόνου όλους τους συνδυασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Σεπτέμβρη έχει ξεκινήσει το ΕΣΡ την καταγραφή των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών που προβάλλονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Ηδη, η ΕΡΤ έχει δημοσιοποιήσει τις έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της ΝΕΤ και της ΕΤ-1, που θα μεταδίδονται αυτή την περίοδο. Από προχτές Κυριακή 1η Οκτώβρη ξεκίνησαν αυτές οι ενημερωτικές εκπομπές και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 12 του μήνα. Ετσι, το Σάββατο και την Κυριακή, στις 09.00 οι έκτακτες εκπομπές θα προβάλλονται από τη ΝΕΤ, ενώ καθημερινά στις 20.00 οι αντίστοιχες ενημερωτικές εκπομπές θα μεταδίδονται από την ΕΤ-1. Προεκλογικές όμως συζητήσεις θα διεξαχθούν και μέσα από τις εβδομαδιαίες ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ «Προσκήνιο», «Αλλη Οψη», «Zoom» και «Press».

Παράλληλα, στη σημερινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση όλους τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ΕΡΤ (ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΤ-3), ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, STAR, ALTER, ALPHA, ΣΚΑΪ TV και ΤΗΛΕΑΣΤΥ, εκτός από τους «902 TV» και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV, για παραβίαση διατάξεων που αφορούν την απαγόρευση μετάδοσης από την τηλεόραση ή μαγνητοσκόπησης προσώπων που οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών αρχών.

Η παραβίαση αυτή αναφέρεται για την περίοδο από τις 14 ως και τις 20 Σεπτέμβρη και αφορά στην προβολή από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας των Π. Αδαμόπουλου, Π. Αναγνωστόπουλου και Κ. Κωνσταντινίδη, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ, να οδηγούνται στις ανακριτικές αρχές με χειροπέδες, δείχνοντας και τα πρόσωπά τους. Ο «902 TV» και ο «Μακεδονία TV» ήταν τα μόνα κανάλια που δεν έδειξαν τέτοιες εικόνες, καλύπτοντας τα πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ